Gå til hoved-indhold
Den hollandske båd DNA F1, blandt andet med ny, lækker platform. Foto: DNA-HOLLANDCOMPOSITES.NLKapsejlads
Den hollandske båd DNA F1, blandt andet med ny, lækker platform. Foto: DNA-HOLLANDCOMPOSITES.NL

A-Cat: Ny F1 platform ligner noget fra Lamborghini

De ledende producenter mødte med nye kreationer ved European Spring Championship. Specielt DNA F1 platform vakte beundring.

Af Sara Sulkjær |

To A-Cat’s repræsenterede Danmark ved European Spring Championship, der blev sejlet i Arco på Gardasøen i sidste uge. Her formåede både Peter Boldsen og Tom Bøjland at komme i top ti til stævnet, som var præget af de seneste nye kreationer fra de ledende producenter i klassen.

God aerodynamik og lækkert design

Hollandske DNA var stillet til start med adskillige eksemplarer af den nye F1 version af A-Cat’en – styret blandt andet af deres testpilot nr. 1, Micsha Heemskirk (VM F18 og A-Cat).

Samtidig havde polske Exploder sendt deres bedste pilot Tymka Bendyk i den nye Exploder D3 til årets første "show down" mellem de ledende producenter med deres nyeste konstruktioner.

Schweiziske Scheurer var også mødt op med nogle af deres bedste sejlere - dog med samme konstruktion som sidste år. men med forbedrede foils.

- DNA F1 platformen lignede noget, der på en god dag kunne være udviklet og produceret på Lamborghini-fabrikken, ekstremt god aerodynamik på selve platformen, fantastisk lækkert design, som man virkelig kan få våde drømme om, hvor Exploder platformen er noget mere traditionel, fortæller Tom Bøjland i en pressemeddelelse. 

Brækket mast og ror  

Det var dog hollandske Mischa Heemskirk i DNA F1, som trak det sidste strå og løb med 1. pladsen. Set i helikopterperspektiv må det dog nærmest siges at være uafgjort, idet Bendyk i Exploderen var mindst lige så hurtig, men var ramt af uheld, da én brækket mast kostede to sejladser samt en OCS, som kostede en sejr, han ellers vandt med 15 minutter. På sidstedagen brækkede roret i første sejlads, men Bendyk sejlede alle sejladser med kun ét ror og formåede alligevel at lave en serie på 2,3,2.

Peter Boldsen sejlede med sin 2015 DNA platform, hvor han, på trods af lidt tekniske problemer, foilede ekstremt hurtigt og slutter på en 10. plads. Tom Bøjland havde opgraderet sin Exploder til seneste version foils, men havde dog lidt udfordringer med setuppet, hvilket blev løst i løbet af serien. Han slutter som samlet 7’er. 

Dansker kan blande sig til VM

Næste større A-Class event er VM 18.-24. juni, der i år sejles i Medemblik. Her er i øjeblikket 140 tilmeldte piloter fra 15 lande, hvoraf fem er fra Danmark. Det skal blive spændende at følge, om det bliver hollandsk eller polsk sejr - eller måske de bedste australiere og spaniere. Danske Thomas Paasch, der sejlede rigtigt stærkt ved seneste stævne i pinsen, kan sågar blande sig.

Se flere billeder af DNA F1 her

Herover ses resultaterne fra stævnet

content-loader
content-loader
content-loader