Gå til hoved-indhold
Rekordmange sejlere forventes på startlinjen til årets DM for OK-joller. Foto: Horsens SejlklubKapsejlads
Rekordmange sejlere forventes på startlinjen til årets DM for OK-joller. VM-sølvvinder Jørgen Svendsen fra Hellerup ses her i front. Foto: PR-foto

Horsens forventer over 100 OK-joller til jubilæums-DM

Ambitionerne er store, når Horsens Sejlklub 25. til 27. august holder DM for den populære jolletype. Opfyldes målsætningen, vil mesterskabet være det største i nyere tid.

Af Sara Sulkjær |

OK-jollen fylder 60 i år, og klassen er trods den modne alder mere aktiv end nogen sinde. Med over 170 aktive sejlere er OK-jollen den mest populære voksen-jolle i Danmark, og flere steder rundt om i landet samles ”voksne drenge” til fælles træning året rundt. 

Ét af de steder er Horsens, hvor et felt på næsten 20 OK-joller mødes med jævne mellemrum på Horsens Fjord til en venskabelig dyst.

Et særligt stævne

Det var derfor oplagt, at Horsens Sejlklub takkede ja til muligheden for at afvikle årets danmarksmesterskab, og klubben har store forventninger til stævnet:

- Vi regner med, at vi kan præsentere et felt på mere end 100 både i Horsens, og dermed at vi kan afvikle det største DM for joller i nyere tid, siger stævneleder Morten Fjerbæk, Horsens Sejlklub, og fortsætter: 

- Horsens Sejlklub har store traditioner for at afvikle stævner, men det er alligevel noget særligt at få OK-DM til Horsens, da det udover at være et stort felt også er et felt af fantastisk dygtige sejlere med mange nationale og internationale topsejlere i feltet. 

Vil skabe de bedste rammer

Stævnelederen oplyser desuden, at Horsens Sejlklub har sat alle sejl for at skabe de bedst mulige rammer for sejlerne, hvilket blandt andet inkluderer live-musik i festteltet både fredag og lørdag samt helstegt pattegris lørdag aften. 

Endvidere tilbydes det sædvanlige ”Horsens-setup”, hvor alle aktiviteter inklusiv camping foregår inden for en radius af 100 meter, hvilket skaber en god og intens atmosfære på land.

Skulle man have lyst til at udforske byen, kan man ligeledes tage en tur op på ”Fænglset”, hvor Nordeuropas største middelalderfestival afvikles samtidigt.

Begejstrede sejlere 

Det er dog ikke blot stævnelederen, der glæder sig over det kommende DM. Også de lokale sejlere har armene i vejret:

- Interessen for OK-jollen er nærmest eksploderet her i Horsens, og det er fantastisk, at vi kan fejre det med et mesterskabsstævne, fortæller den lokale topsejler Anders Andersen, der har flere Danmarksmesterskaber og internationale topplaceringer på CV´et, i en pressemeddelelse.

Også formanden for Horsens Sejlklub er begejstret: 

- Vi glæder os enormt til at tage imod OK-klassen i Horsens. Det er en ære for Horsens Sejlklub at få lov til at arrangere DM i jubilæumsåret, og jeg kan garantere for, at vi gør alt for at lave et mindeværdigt stævne for de mange sejlere, lover Bjarne Hansen, der ud over at være formand for Horsens Sejlklub også selv er aktiv OK-jollesejler.

Ti Horsens-sejlere 

Det er tredje gang, at Horsens Sejlklub er vært for DM for OK-jollen. Seneste gang var i 1996, hvor Anders Andersen stillede op som forsvarende mester, men måtte se mesterskabet gå til Steen Christensen fra Vallensbæk. 

Om chancerne for en topplacering i år siger Anders Andersen: 

- Klassen er utrolig stærk, og der er mange prominente navne i feltet – men jeg skal da gøre, hvad jeg kan, og går det hele op i en højere enhed, er en podieplacering ikke umulig, lyder håbet. 

Det forventes i øvrigt, at minimum ti Horsens-sejlere stiller til start, når stævnet skydes i gang 25. august.
content-loader
content-loader
content-loader