Gå til hoved-indhold
Fra venstre ses Jacob Lunding, Andre Budzien og Bo Petersen. Foto: Thomas KvistKapsejlads
Fra venstre ses Jacob Lunding, Andre Budzien og Bo Petersen. Foto: Thomas Kvist

OK i Lundeborg: Tysker sætter danskere på plads

Sommer og 37 OK-sejlerne kom til sydfynske Lundeborg. Tyske Andre Budzien vandt foran Europamester Bo Petersen. Lokal OK-bådebygger Oddersborg kom også forbi.

Af Troels Lykke |

Lundeborg sejlklub havde 37 OK-sejlere på besøg, mens enkelte at de sejlere, som man ellers traditionelt ser ved stævnerne, er på vej mod Barbados for at dyste om VM-titlen.

Men de OK-sejlere, der deltog i  Lundeborg var vidner til et stævne, der absolut var et VM værdigt, fortæller Herslev Strand Sejlklub-sejler Thomas Kvist, der her giver rapport til minbaad.dk.

Det er i år 28. gang, at Lundeborg sejlklub afholder stævne for OK-jollerne, og det kan man altså godt mærke, når man deltager. Der er bare styr på alle detaljer.

Med undtagelse af ét enkelt år, hvor havnen blev ombygget, har sejlklubben holdt dette årlige stævne, nu for 28. gang.

Tre førstepladser om lørdagen

Og Lundeborg leverede igen på land og til vands.

Tre sejladser i 7-8 m/s middelvind blev afviklet fra lørdag kl. 13:00, og med tre førstepladser af Andre Budzien (SYC), var der ikke den store tvivl om, hvem der allerede efter første dag var favorit til at vinde stævnet.

Jacob Lunding (Hellerup) overnattede på andenpladsen, med forsvarende Europamester Bo Petersen (Hellerup/Faaborg) på tredjepladsen. 

Søndagen bød på skyfri himmel og mere begrænsede vindstyrker, og den springende vind var en udfordring for såvel sejlere som dommer-teamet.

Sort flag

I tredje forsøg blev sejladsen skud i gang med sort flag. Men, i modsætning til, hvad man normalt oplever i OK-feltet, så var der ikke nogen, der forbrød sig mod det sorte flag.

Flåden blev sendt afsted, og efterhånden som skyerne drev ind over kapsejladsbanen kom der også mere tryk i middelvinden, og søndagen sluttede som lørdagen var begyndt - med fuld hængeluft. 

Stævnet blev vundet af Andre Budzien, efterfulgt af Bo Petersen og Jacob Lunding, viser resultatlisten

Lokal bådebygger Oddersborg kom forbi

Og som om et absolut fabelagtigt og vellykket stævne i høj sol og sommervejr ikke i sig selv var tilstrækkeligt, så var der også fornemt besøg fra en af de store bådebyggere, der har beriget den danske flåde med adskillige OK-joller, nemlig Poul Oddersborg.

Poul Oddersborg havde også doneret en ekstra præmie, som denne gang tilfaldt Dirch Zibrandtsen, som den laveste rangerende sejler, der har gennemført samtlige sejladser. Foto: Thomas Kvist

content-loader
content-loader
content-loader