Gå til hoved-indhold
Til stævnet var både J/80, Albin Express og J/70, som alle sejlede på samme bane med forskudte starter. Her det fynske team. Foto: Bjerne SørensenKapsejlads
Til stævnet var både J/80, Albin Express og J/70, som alle sejlede på samme bane med forskudte starter. Her det fynske team. Foto: Bjerne Sørensen

Svendborg-sejlere: J/70-stævne i Tyskland meget lærerigt

Fire Liga-sejlere tog turen fra Fyn til Kiel og vendte tilbage med værdifulde erfaringer i bagagen. Teamet sluttede i midten af feltet, men rykkede fra alle på læns i sidste sejlads.

Af Sara Sulkjær |

Svendborgs Ligahold, som i denne sæson må nøjes med en plads i Sejlsportsligaens 2. division, tager oprykningskampen alvorligt. Teamet satte derfor i weekenden kurs mod J/70-stævne i Kiel, hvor dygtige, tyske sejlere lurede i farvandet. 

- Stævnet har været utroligt sjovt og meget lærerigt, vi er maks klar til årets Liga- og Grundig-stævner ude i Danmark, fortæller en begejstret Rasmus Slabiak fra Svendborg-holdet.

Svingende resultater 

Drengene fra Svendborg Sunds Sejlklub ankom til stævnet sent fredag aften, hvorefter båden blev rigget til med mast, således at den var klar til søsætning lørdag morgen.

En dag, der bød på fire sejladser med første start kl 11.45. 

- Vinden var utroligt svag hele dagen, og der kom utrolig mange skæve bølger nordfra, som drillede os lidt, skriver Rasmus Slabiak til minbaad.dk.  

Resultaterne blev da også herefter, hvorfor teamet, som de resterende hold, svingede frem og tilbage på resultattavlen. 

Om aftenen stod der diner på programmet, hvor sejlerne ligeledes fik en god snak på kryds og tværs af de andre teams.

Rykker fra alle på læns 

Herefter kunne drengene stå op til en søndag, hvor der var planlagt to sejladser. Den første med start kl. 11.00, hvor besætningen på vandet blev mødt af svingende vindstyrker samt meget springende vind fra land.

Anderledes så det ud i den sidste sejlads, hvor der pludselig kom en hel del vind på 8-10 m/s. Desværre får Svendborg-drengene her et halvdårligt første opkryds og mister placeringer, hvilket sandsynligvis skyldtes for lidt spænding på bådens forstag. 

Til gengæld får danskerne fart i båden på læns:

- På lænser-benene rykker vi fra alt. Fra at runde som anden- eller tredjesidst kommer vi ind på en fjerdeplads, et halvt bovspryd fra tredjepladsen, forklarer Rasmus Slabiak, som sammen med resten af holdet samlet sluttede midt i feltet blandt de i alt 14 J/70'ere. 

God konkurrence

Med en masse erfaringer og lærerige sejladser i bagagen, håber Svendborg-teamet, at flere danske besætninger til tage turen til Kiel fremover. 

Stævnet er nemlig ikke blot socialt, her er også gode træningspartnere at sejle imod. Samtidig er det prismæssigt overkommeligt, da man ved at smide de 50 euro, som stævnet koster, får havneplads lørdag og søndag samt aftensmad og øl lørdag. 

- Konkurrencen var enormt god, og man lærer utroligt meget af hinanden, slutter Rasmus Slabiak.

Teamet kørte fredag mod Kiel med J/70'eren på anhængeren. Foto: Rasmus Slabiak

content-loader
content-loader
content-loader