Gå til hoved-indhold
Svendborg-holdet mødtes på Strib Idrætsefterskole og har efterfølgende sejlet matchrace sammen. I år satser teamet dog udelukkende på J/70. Fra højre Rasmus Slabiak, Calle Sørensen, Claes Sørensen og Jonas Sørensen. Foto: TSK Sailing TeamKapsejlads
Svendborg-holdet mødtes på Strib Idrætsefterskole og har efterfølgende sejlet matchrace sammen. I år satser teamet dog udelukkende på J/70. Fra højre Rasmus Slabiak, Calle Sørensen, Claes Sørensen og Jonas Sørensen. Foto: TSK Sailing Team

Træning vigtigt i Ligaen: Svendborg finpudser formen i Kiel

Vil man undgå at sejle i konkurrenternes kølvand i Sejlsportsligaen, kræver det mange timer i træningsbåden. Svendborg Sunds Ligahold sætter derfor kurs mod Kiel i weekenden.

Af Sara Sulkjær |

Med et stadigt højere niveau i Sejlsportsligaen har flere besætninger valgt at udbygge træningen yderligere. Således kører Svendborg Sunds Sejlklubs Ligahold i dag til Kiel for at finpudse formen mod en stribe dygtige, tyske J/70-sejlere. 

- Vi glæder os til at prøve kræfter imod dem, da træning er blevet enormt vigtig for at kunne følge med på Liga-banen, forklarer Rasmus Slabiak, som er en del af Svendborgs 4-mands bruttobesætning. 

Utrolig dygtige Liga-hold

Desværre lavede holdet en nedrykning fra Ligaens 1. division sidste sæson, hvorfor de i år kæmper for oprykningen i 2. division. Ikke mindst derfor er træningen ekstra vigtig for sejlerdrengene: 

- Alle hold er blevet utrolig dygtige, så det er med at få nogen timer i båden, så vi kan komme tilbage i 1. divison, fortæller en håbefuld Slabiak til minbaad.dk. 

Og holdet er ikke det eneste, der er trukket i træningstøjet. Således blev der sidste weekend sejlet Tune Up på Thurø, hvor holdet ligeledes deltog, ligesom der efter denne weekends stævne i Kiel vil være Grundig Cup, atter på Thurø. 

Dette er samtidig holdets sidste mulighed for at få detaljerne på plads, inden Sejlsportsligaens 2. division skydes i gang weekenden efter, 27. - 28. maj. 

Mødes til træning

Formen er dog ikke blot blevet holdt ved lige til stævner. Også i hverdagen har Svendborg-drengene trænet med andre Liga-hold: 

- Vi har haft et mega-fedt samarbejde med Thurø Sejlklubs Ligahold med træning mod dem samt Hadsund Sejlklub, som vi har besøgt 2-3 aftener. Lad os benytte os af hinanden, opfordrer Rasmus Slabiak.

Derudover regner holdet med at deltage i det tyske mesterskab 6. - 9. juli i Flensborg, hvor teamet ligeledes håber, at andre danske J/70-besætninger vil følge trop. 

Tune Up-sejlads i Thurø. Vinden døde til sidst fuldstændigt, således der måtte laves måltagning ved topmærket. Foto: Marie Louise Von Lindren

content-loader
content-loader
content-loader