Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Grand Soleil 34 er der solgt fire af. Den vi tester i Barcelona har dobbeltror og kulfibermast. Båden koster fra 210.000 euro før skat, hvis du vil have den fuldt udstyret med kulfibermast..

Grand Soleil 34 nomineret til European Yacht of the Year

Lige nu tester BådNyt, som minbaad.dk arbejder for, lige nu i Barcelona, hvor vi tester den italienske Grand Soleil 34, der både er til tur og ræs.

Af Troels Lykke |

Denne italienske Grand Soleil 34 er en mellemting mellem en hurtig-sejler og en weekendtursejlser.

Måske prøver værftet at komme ind på markedet, hvor deres italienske kolleger har succes med Italia 9.98, som har vundet VM i internationel kapsejlads, under ORC-reglen. Båden er med to tor og fast bovspryd. Båden forventes at være levende på roret og vil være hurtig i optrækket.

Afløser tidligere 34er fra Grand Soleil

Båden er da også uden særlig vægt om læ, hvor apteringen er minimalistisk. Grand Soleil kom i 70erne med den første Grand Soleil 34, der blev solgt 300 af helt frem til 80erne, men nu kommer værftet med en afløser, der har mere fart på, forventer vi.

Desværre er vinden let her i Barcelona, hvor undertegnet tester for BådNyt, men der har da været vind op til 4-5 m/sek. I dag testes også en af de otte både. I forvejen er syv både testet i European Yacht of the Year i La Rochelle for få uger siden.

content-loader
content-loader
content-loader