Gå til hoved-indhold
Der blev sejlet svensk mesterskab i den ældre, men stadig populære danske DS37er. Her ses Felix og co. PR-fotoKapsejlads
Der blev sejlet svensk mesterskab i den ældre, men stadig populære danske DS37er. Her ses Felix og co. PR-foto

Felix og Jacobsen Racing Team vinder SM i Göteborg

Felix Jacobsen og mandskab fra KDY vandt dramatisk finale i svensk matchrace-mesterskab mod et af verdens bedste kvindelige hold, Anna Östling fra Sverige.

Af Troels Lykke |

- Finalen mod Anna Östling fra Sverige var en match med masser af drama, i pre-starten blev der råbt så meget, at publikum kunne høre det over hele havnen. Der var også rød-flags protester fra Anna Ōstling. Der var en afstand på højst to bådslængder efter starten i hele sejladsen, så det var så tæt, at pulsen hele tiden var oppe og køre på maks, forklarer Felix Jacobsen til minbaad.dk.

Jubel varede kort - protest fra svenskerne

Lige da de danske var kommet i mål, var der selvfølgelig jubelscene på båden, men det varede ikke længe, da Felix blev kaldt ind til høring, da Anna Ōstling havde lavet en protest mod rorsmand Felix Jacobsen.

Det betød, at 21-årige Felix Jacobsen sad til høring i en time efter sejladsen med Ōstling og umpirerne. Det resulterede i, at Ōstling tabte høringen. 

Godt samarbejde på DS 37eren

Om hvorfor det gik godt for danskerne, siger holdets storsejlstrimer Sebastian Pieters.

- Vi oplevede et godt samarbejde igennem hele stævnet, og vi blev ved med at presse os selv til at gå efter de nødvendige taktiske situationer, hvilket blandt andet viste sig i vores afgørende sejlads imod Anna Östling, fortæller holdets storsejlstrimmeren.

Let vind en fordel

Let vind gav samtidig holdet en fordel.

- Den amerikanske vestkyst har lært os med hård hånd, hvordan man takler selv den letteste vind, hvilket vi i den grad kunne drage nytte af under stævnet, siger holdets trimmer August La Cour.

Fra venstre ses: Victor Kenting, 23 år, Alexander Fürsterling, 22, Sebastian Pieters, 19, August La Cour, 21 og Felix Jacobsen på 21 år.

content-loader
content-loader
content-loader