minbaad.dk
lørdag 21. april

Formula 18’ren er en to-mands 18 fods katamaran med i alt 42kvm sejl. Her er det Theis Larsen og Philip Colind, en af 10 danske deltagere. Foto: F18 Worlds Dennmark 2017 / Jasper van Staveren

Et F18-VM af seriøse dimensioner på dansk grund

Formula 18-sejlere fra 22 lande samles i juli i Vallensbæk, når VM-titlen skal uddeles. Her bliver de mødt af et helt nyt sikkerhedskoncept og Danmarks bredeste slæbested.

Kapsejlads | 19-06-2017 22:40 | Af  Sara Sulkjær

T minus 20 days, and still counting … Et VM af seriøse dimensioner tager form.

- Vi producerer jævnligt store stævner i Vallensbæk Sejlklub, men til dette VM har vi skiftet et gear op og løftet ambitionen på alle fronter, siger Kenneth Bøggild, formand for sejlklubben, i en pressemeddelelse. 

Klubben er vært for Formula18 World Championships 2017, hvor tilmeldingslisten netop har rundet 140 både fra i alt 22 lande. 

- Det er med stor glæde og let nervøsitet, at vi nu runder 140 både, men det hele hviler på en flad organisering af lige under 80 motiverede frivillige og en stribe sponsorer med Pantaenius i spidsen, så vi er klar til at levere race management, sikkerhed og on-shore aktiviteter i verdensklasse, garanterer formanden. 

Danmarks bredeste slæbested

Lidt regnestykker viser, at pladskravene for 140 F18 katamaraner med tilhørende trailere, biler, telte og grej lander på voldsomme 15.000 netto-kvm. 

Vallensbæk Sejlklub har derfor bredt sig langt ud over selve havnen-øen, og har inddraget en stor del af Strandparken for at få logistikken til at gå op. Bådene vil starte ud fra stranden, og strandparken inddrages til parkering og camping. 

- Vallensbæk Kommune har været fremragende og konstruktive i at finde den rette balance mellem vores ønsker og hensynet til byens borgere. Vi fylder trods alt en del af Strandparken, og byens bedste badestrand midt i juli, men kommunen har haft gravemaskiner på stranden for at jævne og klargøre 300 meter strand til de mange katamaraner. Det bliver Danmarks bredeste slæbested, forklarer Kenneth Bøggild.

Nyt sikkerhedskoncept

Mængden og pladskravet på vandet er ligeledes en udfordring for racemanagement. Rygraden dannes af 20 RIB's, der er klar at styre linjer og trapezbaner. 

Selvom bådene bliver inddelt i flere felter, skal banerne være ret store. En Formula 18-katamaran sejler hurtigt 12 knob på kryds, og det skal indregnes i bane- og linje længder. 

Desuden er sejlernes sikkerhed et af fokusområderne i planlægningen, hvor arrangørerne har arbejdet med hele sikkerhedskonceptet for at sikre de 140 både på vandet:

- Vi afholdt et 40 båds Nordisk F18-mesterskab for et par år siden, og det har lært os meget omkring, hvad der skal til. Sammen med sponsorer og Dansk Sejlunion er der blevet udviklet et helt nyt koncept omkring sikkerhed, som jeg er sikker på, vil danne skole for fremtidige store stævner i Danmark. Det glæder vi os til at præsentere, understreger Bøggild.

On time, on plan

Det kommende verdensmesterskab bliver altså spændende på flere fronter, hvorfor formanden med stolthed kan se frem mod stævneafholdelsen. 

- On plan, on time, jeg kan ikke andet end være tilfreds. Det er sådanne begivenheder, der samler en klub, og vi er spændte og koncentrerede om opgaven. Man kan kun være stolt af at kunne løfte så meget i flok, slutter formanden. 

Stævnet sejles fra 7. juli til 15. juli. Læs mere her

Kenneth Bøggild (th) sammen med Olivier Bouyon, præsident for F18 International og Penny Wyon, formand for F18 Danmark. Foto: F18 Worlds Dennmark 2017 / Jasper van Staveren

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET