Gå til hoved-indhold
Champagnen flød, da vinderne blev hyldet i Brejning. Foto: Camilla Hylleberg PhotographyKapsejlads
Champagnen flød, da vinderne blev hyldet i Brejning. Foto: Camilla Hylleberg Photography

Oprykkerne fra Furesøen vinder ligastævnet i Brejning

Fem prikker var med til at sikre de unge sejlere fra Furesøen stævnesejren i 1. division. Frederikshavn ligger dog fortsat først i den samlede stilling.

Af Sara Sulkjær |

Årets andet stævne i Sejlsportsligaens 1. division blev en succes for oprykkerne fra Yachtklubben Furesøen, der inden weekendens stævne blot lå på en samlet 14. plads.

Den unge besætning viste dog, hvorfor de inden sæsonen kunne skifte 2. divisionssejladsen ud med den hårdere 1. division, da de sejlede et imponerende stævne med fem prikker og fire andenpladser i 12 sejladser.

Dermed sikrede holdet sig en sikker førsteplads foran Frederikshavn og Skovshoved, som inden stævnet lå på en samlet 1. og 4. plads.  

Sejlede mod forkert mærke

Med 2. pladsen i Brejning holder Frederikshavn dog fast i den samlede førsteplads, selvom en uheldig første sejlads i weekendens stævne udfordrede nordjyderne:   

- Hård start på stævnet i Brejning med en sidsteplads. Vi var godt med, men sejlede efter det forkerte topmærke. Dumt, bare dumt, skriver holdet på sin Facebookside

Skovshoved Sejlklub rykker desuden op på ligaens samlede 3. plads, mens Kerteminde tager sig af 2. pladsen. 

Furesøen avancerer

Efter stævnesejren kan Yachtklubben Furesøen ligeledes skifte 14. pladsen ud med en samlet 7. plads ud af de i alt 18 sejlklubber, der deltager i ligaens 1. division. 

Her befinder Aarhus Sejlklub sig i bunden, hvilket blandt andet skyldes en noget amputeret besætning i Brejning, hvor klubben havde svært ved at stille hold. 

- De endte på en sidsteplads, men taget træning, kendskab til J/70'erne og erfaringer i betragtning var det rigtig flot! De fik som opmuntring en dejlig stor flaske AIX Rosé Denmark som tak, fortæller Sejlsportsligaen

Se resultaterne fra stævnet i Brejning her samt den samlede stilling i ligaens 1. division her. I næste weekend mødes ligaens 2. division ligeledes til deres andet ligastævne i Brejning. 

Se flere billeder herunder. Fotos: Camilla Hylleberg Photography

content-loader
content-loader
content-loader