Gå til hoved-indhold
Særligt de udenlandske deltagere skulle lære at sejle i den henover dagen tiltagende strøm ud for Dragør. Foto: Jesper PapeKapsejlads
Særligt de udenlandske deltagere skulle lære at sejle i den henover dagen tiltagende strøm ud for Dragør. Foto: Jesper Pape

Finn: DM-vinder Strandvig var presset i Dragør

Med ét point til førende Michael Staal var Otto Strandvig tvunget til at sejle sit ypperste i stævnets sidste sejlads. Det lykkedes, og Strandvig tager endnu en titel i Finnklassen.

Af Sara Sulkjær |

Den ellers altid så suveræne Finnjollesejler Otto Strandvig, der for en måneds tid siden overlegent sikrede sig DM-titlen, blev presset til det yderste ved weekendens Dragør Mesterskaber. 

Efter lørdagens fire sejladser samt den første sejlads søndag lå Michael Staal i front ved stævnet, der havde hele top-6 fra DM til start. 

'Det flyvende tæppe' gør det igen

Det var dog kun ét enkelt point, der skilte Staal og Strandvig i toppen. Meget var derfor på spil, da startskuddet lød til søndagens anden og sidste sejlads. 

I den opfriskende vind fra syd viste Otto Strandvig, hvorfor han blandt Finnjollesejlerne bærer øgenavnet 'det flyvende tæppe'. Med en sikker sejr og Michael Staal placeret længere nede i feltet, kunne Strandvig atter stille sig øverst på podiet i Finnklassen. 

Noget, som glæder den erfarne sejler, der nyder stævnet i Dragør: 

- Det er altid fedt at sejle i Dragør - dels på grund af de udfordrende forhold på vandet og dels på grund af den gode stemning på land. Stævnet formår derfor at trække deltagere fra både Norge og Sverige, og niveauet er så højt, at enhver fejl på banen bliver straffet med det samme, forklarer Otto Strandvig i en mail til minbaad.dk. 

Rookie tæt på prik 

Med en mesterskabsvinder i hus kunne de 17 danske, tre svenske og den enlige norske sejler returnere til havnen i Dragør. 

Her var der foruden lykønskninger til Strandvig tid til at rose rookie Christian Jørgensen. I sit første Finnstævne var Jørgensen uhyre tæt på også at sikre sig sin føste prik, da han søndag klart førte en sejlads, der desværre blev annulleret. 

Samtidig var Dragør Mesterskaberne det sidste af seks ranglistestævner i Finnklassen. Ikke overraskende kunne Otto Strandvig derfor ligeledes lade sig hylde som ranglistevinder 2017. 

- Nu venter mange sikkert spændt på, at Otto alias ‘den flyvende regnemester’ finder ud af, med hvor mange point han vinder i år, skriver Finnjolleklubben spøgefuldt om den suveræne sejler.

 

Næste officielle begivenhed i Finnjolleklassen er Flæske Cup, der sejles i Vallensbæk 4. november. 

Se de samlede resultater fra stævnet herover. Foto: Finnjolleklubbben

Christian Jørgensen i DEN 231 imponerede og var tæt på sejladssejr i sit første Finnstævne. Foto: Jesper Pape

content-loader
content-loader
content-loader