Gå til hoved-indhold
Flere Finnjollesejlere er hoppet over til det hurtige Bojsen-Møller Finn Masters-sejl, som også ses herunder. Foto: Otto StrandvigKapsejlads
Flere Finnjollesejlere er hoppet over til det hurtige Bojsen-Møller Finn Masters-sejl, som også ses herunder. Foto: Otto Strandvig

Finn: De tre bedste bruger nyt Bojsen-Møller Finn Masters-sejl

Et nyudviklet Finn-sejl er ikke blot hurtigt, men også billigt. Årets ranglistevinder Otto Strandvig er blandt de sejlere, der er vild med sejlet.

Af Sara Sulkjær |

Dyre sejl og fart går ikke nødvendigvis hånd i hånd i Finnjolleklassen. Her er de dyre olympiske sejl i stedet skiftet ud med et nyudviklet Bojsen-Møller-sejl til en mere overkommelig pris på 995 euro, svarende til omkring 7400 danske kroner. 

Et sejl, som de tre bedste på årets rangliste i Finnklassen alle anvender. Også Otto Strandvig, der ikke blot har vundet ranglisten og DM, men også har vist det danske flag ved flere internationale stævner. 

Kræver mindre fysik 

Det er Jacob Bojsen-Møller, der i samarbejde med Finnjolleklubben, sidste år udviklede det nye sejl. 

Dengang var drømmen at skabe et sejl særligt målrettet Masters-segmentet og til billigere penge end de sejl, der i øjeblikket produceres til de olympiske sejlere. En målsætning, der nu ser ud til at være lykkes: 

- Bojsen Møller Masters-sejlet er lettere at sejle med og kræver ikke helt samme fysik. Men det er tilsyneladende ikke gået ud over farten. Og så er det da glædeligt og praktisk, at en dansk sejlmager kan være med på dette niveau, forklarer Michael Staal, der slutter 2'er på årets rangliste.  

Udlændinge velkommne på ranglisten

Staal og Strandvig er i år, foruden de øvrige danske sejlere, blevet udfordret af flere udenlandske, der som noget nyt er inviteret med på ranglisten. 

- Formålet var at øge interessen for deltagelse i vores danske stævner samt at motivere danske sejlere til at støtte vore nære naboer i deres vigtige stævner, fortæller Michael Staal om den åbne rangliste. 

På 4. og 6. pladsen har svenskerne Frederik Tegnhed og Lars Edwall derfor placeret sig. Noget, de også får mulighed for i 2018-sæsonen, hvor udlændingene igen kan få deres navn på ranglisten. 

Se top-12 på årets Finn-rangliste herunder: 

Otto Strandvig (t.v.) får her overrakt et helt nyt Finn Masters-sejl af Jacob Bojsen-Møller efter årets ranglistesejr. Foto: Otto Strandvig

Foruden et helt nyt sejl kan Otto Strandvig glæde sig over at have pokalen under eget tag det næste års tid. Foto: Finnjolleklubben

content-loader
content-loader
content-loader