Gå til hoved-indhold
Eleverne i Aarhus kan blandt andet sejle H-bådsstævner. Foto: Aarhus SejlklubSejlklubber
Her ses underviser Finn Pedersen og hans elever under stævne i Bogense fornylig. Foto: Troels Lykke

Succesfuld aarhusiansk sejlerskole fejrer jubilæum

Aarhus Sejlklubs Sejlerskole kan i 2017 fejre 20-års jubilæum. Mere end 500 aarhusianere er siden 1997 blevet klogere på sejlads.

Af Sara Sulkjær |

Danskere med sejlerblod i årene er de sidste 20 år hjulpet tættere på drømmen om et liv på vandet i Aarhus Sejlklub. Særligt de sidste år er elevtallet steget, når klubben har indkaldt til undervisning:   

- Flere og flere aarhusianere sejler i fritiden. Jeg tror, det er drømmen om naturoplevelser og frihed på det åbne hav, der tiltaler mange. Og når man samtidig kan nyde den smukke natur omkring Aarhusbugten og Østjyllands kyster, kan man ikke bede om mere som sejler, siger næstformand i Aarhus Sejlklub, Kenneth Meier-Andersen, i en pressemeddelelse.  

Senest er det dog tv-programmet ”Kurs mod fjerne kyster”, der har inspireret mange til at komme op af sofaen og ud på vandet. Tendenser, der ses flere steder i Sejlerdanmark, som minbaad.dk kunne berette om her

Vundet Sejlerskole Cup tre gange 

Aarhus Sejlklub har i alt 20 frivillige instruktører, der sørger for at mere end 90 elever kommer på vandet og lærer at sejle. I Sejlerskolens første sæson var der blot 24 elever, som deltes om to sejlbåde og en håndfuld instruktører.

På Sejlerskolen lærer eleverne om sikkerhed og vedligeholdelse, ligesom de bliver dygtige til bådmanøvre og dét at planlægge en sejlads. Skolen har desuden en kapsejladslinje, hvor elever træner i kapsejlads. På baggrund af stor efterspørgsel er der i 2017 ydermere oprettet en linje med fokus på tursejlads.

De mange timer på vandet, har da også givet pote på kapsejladsbanen. Således har Aarhus Sejlklub vundet Dansk Sejlunions Sejlerskole Cup tre ud af fem mulige gange.

Ligeledes deltager et antal teams fra Aarhus Sejlklubs Sejlerskole hvert år i H-Bådsligaen, ligesom elever og instruktører er ivrige gaster til kapsejladser hjemme på Aarhus Bugten og til stævner i hele landet.

Fejring og kapsejlads

Selve jubilæet markeres med en reception i dag, lørdag 20. maj, kl 16.30 i Aarhus Sejlklubs klubhus beliggende Kystpromenaden 7, 8000 Aarhus C. 

Sejlerskolen afholder fra kl. 10-15 ligeledes 'Kapsejlerdag' ud for Aarhus lystbådehavn, hvor seks både med sejlerskoleelever og instruktører sejler tæt og underholdende kapsejlads mod hinanden.

Mange aarhusianere vil gerne lære at sejle. Foto: Aarhus Sejlklub

Eleverne i Aarhus kan blandt andet sejle H-bådsstævner. Foto: Aarhus Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader