Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Team New Zealand har rigtig rollefordeling i cuppen

OL-vinder Burling styrer TNZ og taktik, foran er A-Cat topsejler Glenn Ashby, der trimmer vingen, mens Burlings 49er-gast Blair Tuke cykler og trimmer foils. Her video om cykelrytterne. Lørdag sejles igen.

 

Af Troels Lykke |

Fredag sejles igen i America's Cup. Den der først har 7 point har vundet cuppen. Lige  nu har Team New Zealand tre point.

Køb endelig live-dækning for 58 kroner på en America's Cup- app og se sejladserne på din mobil. Det er pengene værd.

Hvor meget har amerikanerne kunne nå at ændre på deres båd(e)? Er kiwierne stadig overlegne med deres set-up, hvor kompetencerne er delt bedre ud end hos Oracle, ser det ud til.

Oracles taktiker løber rundt som en kylling uden hoved

America's Cup ekspert Tom Ehman mener at kiwierne har det rigtige set-up, hvor sejlerne har specialiseret sig, mens han til gengæld kritiserer Oracle Team USA, han selv har været chef for tidligere.

- På Jimmy Spithill's båd (Oracle, red) skal han ikke kun styre båden, men også komme med sin egen taktik. Han har Tom Slingsby, der taler til ham i en hovedtelefon, men Tom løber rundt på båden, nogle gange som en kylling, der har fået skåret hovedet af, og Jimmy skal også styre bådens foils, lyder det kritisk fra Tom Ehman til Sailing Illustrated i en herlig artikel

Verdensmestre i A-Cat - der foiler

Hjernetrusten på Team New Zealand er i tillæg foileksperter. Faktisk er Ashby, Burling, Tuke blevet nummer 1, 2 og 3 til VM i A-Cat, hvor der foiles.

- Det er næsten lige meget hvad Peter Burling stiller op i så vinder han. Jeg tror at sejlernes faktor er større end man tror, siger Jonas Warrer til minbaad.dk.

Jonas Warrer kender Burling fra 49eren.

Peter Burling får mere hjælp af sine holdkammerater, end på Oracle-holdet, mener amerikaner Tom Ehman.

content-loader
content-loader
content-loader