minbaad.dk
lørdag 21. april

Tro det eller ej, men denne katamaran er for langsom i 5-6 m/sek.

Oracle i STORE problemer efter fire nederlag i AC-finale

Fem sejre mere så har kiwierne vundet det 35. America's Cup. Stenrige amerikanske Oracle er langsomme, trods ubegrænset budget. Hestbæk giver forklaring. Nu 5 dages pause i cuppen. Nu video.

Kapsejlads | 18-06-2017 21:18 | Af  Troels Lykke

Fem dages pause er der nu i cuppen. OG Oracle har før været bagud 1-8 mod New Zealand og vandt i 2013 i San Francisco 9-8 i et kæmpe comeback.

- De fem dage er meget, meget vigtige for os. Vi er for langsomme, men vi har en god gruppe af designere, ingeniører og bådebyggere, lyder det kortfattet fra James Spithill fra Oracle Team USA, der nu har tabt fire sejladser på to dage. Den der først har otte point har vundet cuppen. 

Efter vi i dag har set sejladserne live på mobil, via America's Cup appen for 58 kroner, køb den endelig, skrev vi i en tråd på facebook, med en af Danmarks førende trænere og sejlere, Michael Hestbæk, at Oracle må have elendige designere.

Hestbæk: Tre områder er kiwierne bedre

Til det skriver Hestbæk, der lige nu er på Bermuda, hvor han har trænet Danish Youth Vikings, der er slået ud af ungdoms-America's Cup.

- Elendige designere er nok ikke det rette ord (om Oracle). Men de har i hvert fald ikke været så dygtige som Team New zealand til at tænke ud af boksen. Specielt på tre områder er de langt bedre forberedt end alle de andre hold: Vingetvist trim, cykler til olietryk og rorsmanden, der ikke skal bekymre sig om sværd-justering. Det er så genialt og trendsættende det kiwierne har fundet på, forklarer Michael Hestbæk.

Nytænkning til halv pris

En anden dansk topsejler Mikkel Styrbjørn Hartvig Andersen skriver i en kommentar til Hestbæk:

- Boys, det er bare kiwi'ernes varemærke. Nytænkning til halv pris med flid som bunddække.

Oracle kan ikke følge med. Få forklaring på kiwiernes succes her:

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET