Gå til hoved-indhold
Susanne Salminen og Jonathan Bay på plads som livekommentatorer ved ligastævnet i Aarhus, sidst i august. Foto: Camilla HyllebergKapsejlads
Susanne Salminen og Jonathan Bay på plads som livekommentatorer ved ligastævnet i Aarhus, sidst i august. Foto: Camilla Hylleberg

Jonathan Bay: Kæmpe stigning i ligaens niveau

Sejlsportsligaens livekommentator Jonathan Bay ser et stort kvalitetsløft fra 2016 til 2017. Blandt andet er de taktiske beslutninger blevet bedre.

Af Sara Sulkjær |

Frederikshavn, KDY og Kerteminde sluttede på de tre podiepladser i årets Sejlsportsliga. Fælles for de tre klubber er, at de har stillet med stort set samme erfarne og godt sammensejlede besætning gennem alle sæsonens fire ligastævner.

Derfor er det ikke tilfældigt, at netop de tre løber med topplaceringerne, vurderer ligaens livekommentator Jonathan Bay.

- Det er helt tydeligt, at der er sket en kæmpe stigning i ligaens niveau. Det er de både, der har trænet rigtigt, rigtigt meget, som ligger og vinder derude. Samtidig med, at de besætninger, som ikke er lige så  sammensejlede, de har svært ved at komme ind og lave et godt resultat, forklarer han i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Kommentator på TV 2 og i ligaen

Jonathan Bay er tidligere 49er-sejler og -træner på landsholdet, og så var han en medlevende TV 2-kommentator under OL-sejladserne i Rio sidste år.

Kommentatortalentet har han nu taget med over i Sejlsportsligaen, hvor han har kommenteret sejladser både i 2016 og 2017. Han har derfor gode forudsætninger for at vurdere den sejladsmæssige udvikling i ligaen.

- Når man kigger på de tekniske manøvrer, så ser tingene meget mere fornuftige ud i år. Det gælder på alle områder. Vendinger, bomninger, mærkerundinger. Det tekniske niveau er klart højnet, fordi sejlerne har brugt flere timer i bådene, siger Jonathan Bay og uddyber: 

- Samtidig er det taktiske og strategiske niveau blevet højere. Der er mange flere fornuftige beslutninger. Og langt færre, hvor man tænker, hvad hulen lavede I lige dér.

Tiltrækker sejlere fra andre klasser

I takt med, at niveauet stiger, bliver Sejlsportsligaen ekstra attraktiv for endnu flere sejlere - også på eliteniveau - vurderer han. 

- Vi ser, der kommer flere sejlere fra OL-klasserne og fra matchrace, som gerne vil sejle liga. Dét gør, at vi får en liga, hvor man kan komme ind og udvikle sig - og få nogle kompetencer, som man kan bruge i andre klasser. Samlet set betyder det, at ligaen er på vej til at blive et rigtigt godt produkt med kæmpe potentiale for sejlernes udvikling, understreger Jonathan Bay.

Blandt andre Yachtklubben Furesøen stiller op i ligaen med unge sejlere fra klubbens udviklingsmiljø. Eksempelvis Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen, der til daglig danner 49er-besætning og er en del af ungdomslandsholdet. 

content-loader
content-loader
content-loader