Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De danske kvinder er blandt nogle af verdens bedste til matchracce hos kvinderne. Men de kan også sejle J/70er.

KDY-kvinder nr. 10 - bedste nordiske hold i Champions League

Bedste danske placering på Sardinien blev KDY Mermaids på 10. Plads, som også fik præmie overrakt som bedste kvindelige hold – dog også det eneste. Frederikshavn nr. 14. og Hellerup nr. 19.

Af Troels Lykke |

Danmark var med tre både repræsenteret ved dette års SAILING CHAMPIONS LEAGUE, som blev afviklet på Sardinen. 

KDY - Royal Danish Yacht Club var det eneste hold, der sejlede SAILING Champions League med en ren kvindelig besætning, og de eneste med en 5-mandsbesætning. 

Dagene på vandet har været blandet, men ens for alle de danske besætninger har været det generelt høje niveau fra de konkurrende lande. 

Vinden har været svag fra morgenstunden alle dage, hvorefter vinden har været tiltagende. Søndag kom, hvor der til sidst var vind nok til at særligt Frederikshavns Seahawks kom frem. 

Fredagen var præget af en relativ kort startlinjen for de otte både sammen med en kort bane, hvilket gjorde det svært at få sejlet nok samtidig med, at banens længde gjorde det svært at forbedre det til tider kritiske starter.  

Det fortæller Nynne Desiree Mortensen fra Sejlsportsligaen til bådpressen.

Kvinder viste højt niveau 

KDY MERMAIDS (som de helst vil kaldes, SHARKS er KDY’s mandelige hold) med  matchrace-sejlerne Tina Schmidt Gramkov, Henriette Koch, Josefine Boel Rasmussen, Nina Grunow-Jensen og Helle Ørum Ryhding kom rigtig godt fra start til stævnets førstedags sejladser.

De viste generelt et højt niveau alle tre dage, på trods af at de var et forholdsvis nyt sammensat hold. 

De var flere gange med helt fremme og fik lavet en 2. plads til at starte med om fredagen - selvom de lå til at tage en prik i lang tid! Lørdagen var meget bedre, hvor de også fik danskernes første prik. 

Fra holdet var det klart at " det altoverskyggende fokus var starterne”, og de siger, at ”vinden er god og vejret er godt for os, men vores starter skal være bedre". Søndag forsatte de gode takter og klarede det godt, trods at det til sidste sejlads blæste op. De lavede følgende resultater: 2, 7, 5, 6, 2, 4, 3, 1, 4, 3, 5 og 2.

Frederikshavn Sejlklub på 14. plads

Fra en 29. plads til en 14. plads – og da der kom vind satte Frederikshavn Seahawks ind. De to forgående dage havde været blandet med præstationer, og når det endelig gik dem rigtig godt, endte det med en straf. De lå flere gange med i front, og havde først rigtig om søndagen fart i båden. 

For frederikshavnerne var der ved de første sejladser rigtig langt til toppen, men dag for dag kom de tættere på top 10. De kom igennem de 12 flight med total 52 point samlet mod vindernes 28 point. De endte med følgende placeringer: 7, 4, 3, 8, 5, 3, 4, 5, 2, 6, 4 og 1. 

Hellerup på 19. plads

Nr. 19 og sidste års bundskraber. Holdet fra Hellerup kom meget bedre fra start til dette års SAILING CHAMPIONS LEAGUE, hvor de stillede med det hold, der tidligere på sæsonen også sejlede i Sankt Mouritz samt Sejlsportsligaens 3. Stævne i Aarhus.

Der var fra start ingen tvivl om, at de gerne ville glemme alt om tidligere sejladser og besætningen med Lucas Lier, Frederik Lange, Zafiryadis og Niels Ipsen, Mikkel Nørrelykke startede allerede fredag ud med en 3. plads i deres første flight.

De fik placeret sig rigtig fornuftigt i mange af sejladserne, men havde problemer med at få rigtig fart i båden, og de blev flere gange taget til sidst.

De lavede mange sejladser over middel, men med et par ærgerlige placeringer i bunden om søndagen, bliver den samlede stilling i top 20 og ikke top 10, som holdet ellers gik efter. De ender med følgende placeringer: 3, 6, 6, 4, 3, 7, 3, 3, 6, 8, 3 og 7.

Vinder af SAILING CHAMPIONS LEAGUE

1. Yacht Club Costa Smeralda

2. Ost Legal Sailing

3. Societe Nautique de Geneve

10. KDY

14. Frederikshavn

19. Hellerup Sejlklub

Den samlede stilling 

KDY-kvinder blev hædret på Sardinien.

content-loader
content-loader
content-loader