Gå til hoved-indhold
"Miss Sunshine" med skipper Morten Stoy og besætning vandt DM i Albin Express. Foto: Jan JacobsenKapsejlads
"Miss Sunshine" med skipper Morten Stoy og besætning vandt DM i Albin Express. Foto: Jan Jacobsen

DM i Albin Express: Stoy kunne tackle svære forhold i Vejle

Sejlklubben Neptun Vejle var i weekenden vært for DM i Albin Express, der bød på store vindspring, men Horsens-sejler Morten Stoy kunne navigere godt i det blandt 24 både.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I denne weekend var Sejlklubben Neptun Vejle vært for DM i Albin Express, hvor 24 både fra Danmark, Tyskland og Sverige kæmpede om sejren. 8 sejladser blev det til før Morten Stoy og besætning fra Horsens kunne kalde sig danmarksmester.

Svære forhold

Vejle fjord bød på springende vind på grund af det bakkede landskab. Og med 20-30 graders vindspring, var det en udfordring for alle besætninger, både fysisk og psykisk.

Det danske sommervejr bød på alt fra sol til regnbyer, og vind mellem 3 og 10 m/s.

Flere af favoritterne måtte allerede første dag tage deres fratrækker i brug. Men med en stabil serie, var det altså Morten Stoy fra Horsens der vandt.

Tredje gang er lykkens gang

Morten Stoy har flere gange været tæt på guldet. Både i 2015 og i 2016 måtte han og besætning vinke farvel til guldet i sidste sejlads. Men tredje gang var altså lykkens gang, da de kunne løfte trofæet op over hovedet.

Også 17 L23'ere deltog ved stævnet, og stævneleder Palle Koch havde skabt gode rammer omkring stævnet. Både logistisk, forplejning og det sejlads mæssige på vandet var foregået i suveræn stil.

Resultatliste

 

Morten Stoy og besætning løfter trofæet efter 8 sejladser. Foto: Jan Jacobsen

24 Albin Express både var samlet til DM. Foto: www.detflyvendekamera.dk/

content-loader
content-loader
content-loader