Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
God balance i Aarhus-båden. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Sådan fejrer man et DM-guld i sejlsport. Foto: privat
Kapsejlads
Kapsejlads

Musikeren H.C. vandt sit 4. DM i Albin Express: Vi er sammensejlet

- Vi kan virkelig mærke at vi nu høster frugten af at have sejlet med den samme besætning i tre år, siger skipper fra Aarhus Sejlklub, H. C. Erbs, der roser sin klub for at gøre brug af det Internationale Sejlsportscenter.

Af Troels lykke |

Fredag havde de 19 Albin Expresser fem sejladser i 6-10 m/sek.

- Det var super sejlvand og gode baner, så det var glade og trætte sejlere der kom i land. For vores vedkommende var vi rigtig godt ovenpå. Både på fart og taktik. Derfor kunne vi også komme ud af dagen med et komfortabelt forspring til de nærmeste konkurrenter, som var Søren Juel i Explorer og Kim Lago Nørgaard i EPI, fortæller 42-årige Hans Christian Ilskov Erbs til minbad.dk.

Og holdet, der fik sin 4. guldmedalje i hus i klassen er nu samamensejlet, og det kan anbefales.

- Vi kan virkelig mærke at vi nu høster frugten af at have sejlet med den samme besætning i 3 år, siger skipperen, der har gasterne Hans Frederik Klint, Mathias Degn Pedersen, Mikkel Hagelskær Ebbesen og Mathias Skovby om bord.

For tre uger siden sejlede holdet Nordisk Mesterskab i Båstad, hvor de sejlede en sølvmedalje hjem.

- Så vi vidste god at vi havde farten til at være med i top. Men som lokal båd fra Aarhus, så vidste vi også at Bugten ikke er til at regne ud, så hjemmebanefordel synes vi ikke vi kunne tale om. Det viste sig også at være rigtigt, da fordelen på banen hele fredag skiftede side, forklarer han.

Lørdag - tæt tåge - fik en sejlads

Lørdag var starten i lang tid udsat på grund af tæt tåge og ingen vind. Ingen regnede med med skulle på vandet.

-  Men kl.13.30 sendte de os pludselig afsted og vi fik en enkelt sejlads i meget tynd luft.  Alt i alt et rigtig godt stævne, forklarer H.C. Erbs, der til dagligt er musiklærer.

Jesper Andersen vandt hos Spækhuggerne

Den lokale Jesper Andersen vandt DM sit 5. DM i Spækhugger, det følger vi op på senere. 20 Spækhuggere sejlede med på samme bane. Vi har talt med Jesper, der vandt i en båd fra 1972 og med to år gamle Ullmann Sejl på.

Peter Brøggers fotos fra stævnet: www.facebook.com/Sailing.Photo.Aarhus/ 

Resultater www.manage2sail.com/da-DK/event/spaekhuggerexpressdm2019#!/results?classId=express

content-loader
content-loader
content-loader