minbaad.dk
torsdag 26. april

Både jolle- og kølbådssejlere har i stor stil ønsket sig sejlergaver til jul. Arkivfoto

Forhandlerne melder om rekordstor julehandel

Det blev en travl december for udstyrsforhandlerne, der har haft mange kunder i butik og på nettet. Men der er ingen sure miner over lange arbejdsdage - tværtimod.

Kort Nyt | 22-12-2017 11:56 | Af  Sara Sulkjær

Speederen har været i bund hos de maritime forhandlere i december. Mens ordrerne er strømmet ind på netsiderne, har en del sejlere også lagt vejen forbi de fysiske udstyrsbutikker i jagten på den perfekte julegave. 

- Vi har solgt rigtig, rigtig mange julegaver i år. Det har været lige, som vi håbede på - og vi har altså tit høje ambitioner, fortæller en glad Henrik Amilon, BoatLab, om julehandlen.

En begejstring, der deles af samtlige forhandlere, som minbaad.dk har talt med. Både BoatLab, Watski, Tempo Bådudstyr, awn24 og Aarhus Sea Shop kan således melde om en handel, der klart overgår julesalget de foregående år. 

Sejlerne hopper på netbølgen 

Særligt nethandlen kan tage æren for det gode salg, mener flere af forhandlerne. Sejlerne er nemlig hoppet med på internetbølgen, når julegaverne skal i hus: 

- Nethandlen er generelt stigende, og det mærker vi også hos os, forklarer Martin Thordrup fra Tempo Bådudstyr og suppleres af Jesper Borup Sørensen: 

- Det er en tendens, der har været i gang i et stykke tid. Den gode handel i år skyldes nok primært, at stort set alle i større eller mindre grad benytter netbutikken, siger medarbejderen fra Aarhus Sea Shop. 

At det netop er de maritime gaver, der bliver handlet, undrer ikke Anders Jessen fra Watski. Det er de færreste, der decideret mangler noget, når ønskesedlen skal skrives, og derfor er gaver til båden oplagte, påpeger Jessen. 

- Folk har alt, hvad de har brug for, og derfor ønsker de sig ting til båden, forklarer han. 

Gave for 15.000 kr.  

For den forholdsvis nye spiller på det danske marked, tyske awn24, har decemberhandlen været dobbelt så god som sidste år. Også her er der dog stor variation i beløbet, kunderne vælger at hive op af lommen, når gaven skal købes.

Det tydeligste eksempel på dette skal findes i Jyllands hovedstad, hvor Aarhus Sea Shop har leveret gaver fra 200 kr. og helt op til 15.000 kr.

Selvom det langt fra er alle, der kan forvente så store gaver under juletræet, er det generelle billede hos de fleste forhandlere, at gaverne i år er en smule større, end de var i 2016. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET