Gå til hoved-indhold
Woody på 12 år sidder her hos Povl Rasmussen i Ballen Havn på Samsø. Foto: Troels LykkeTur
Woody på 12 år sidder her hos Povl Rasmussen i Ballen Havn på Samsø. Den hakker desværre lidt på apteringen i kahytten. Foto: Troels Lykke

Papegøje trives på Ballad

Vi er i Ballen til Samsø Festival og møder tursejlerne Povl og Bente Rasmussen fra Sydhavnen. Om bord har de en glad papegøje Woody, der taler lystigt, men den hakker også i træværket.

Af Troels Lykke, Ballen |

Vi har netop hørt Gulddreng på Samsø Festivallen og trods regn er humøret højt.

Lige nu samler vi kræfter til næste band Carpark North, der spiller 20.30 mens Gnags lukker Samsø Festivallen i aften, hvorefter der er stort fyrværkeri for de i alt 6.000 besøgende.

I Ballen Havn, to kilometer syd for festivallen, ligger bådene tæt pakket. Vores Drabant 24 var længe 7. båd i en række med langt større både.

Nu er vi klemt ind mellem to pæle, sammen med en Ballad fra Sydhavnen. I morges blev vi vækket af 12-årige Woody, en papegøje fra Sydhavnen.

Søstærk papegøje

Den trives om bord, forklarer 69-årige Povl Rasmussen, der sejler i fire ugers ferie med hustruen Bente.

- Selv når det blæser taler den til os, når vi kommer i havn. Vi har Woody med over alt, også når vi sejler, siger sejleren fra Sydhavnen i København.

Papegøjen kan sige en masse ting, men ikke på kommando. Den kan fx sige god jul og god dag.

Lige nu er der god stemning da ægteparrets søn og datter, med partnere også er på besøg, samt to hunde og et barn på to år, der lige nu synger højt ud over havnen.

Tursejlads virker. Man møder en masse mennesker, yngre og ældre og vi får talt på kryds og tværs. Og folk er hjælpsomme.

Nu bad uden poletter

Havnen er godt proppet og i år er prisen steget 20 kr. per overnatning, så vi måtte betale 500 kroner for tre overnatninger, til gengæld er det blevet gratis at tage bad. Godt tænkt af havnen her i Ballen.

I morgen er der lovet frisk vind fra øst, helt op til 10 m/sek. Turen går nok til Juelsminde, før Faaborg skal besøges på onsdag, hvor der er EM i OK-jolle.

Povl og Bente sejler i en ældre Ballad, hvor der er god plads til familien. Fotos: Troels Lykke

Familien har fire ugers ferie. Efter Samsø sejlede Sydhavns-sejlerne sydpå med papegøjen. 

Ida Corr sang fantastisk.

Stemning fredag på Samsø Festivallen, hvor solen skinnede. 

Der er anlagt nye cykelsti på mange kilometer midt på øen, så man kan køre mere sikkert.

Der er trængsel hver morgen, når de inderste både skal ud. 

content-loader
content-loader
content-loader