Gå til hoved-indhold
Var heldig at få plads til Drabant 24eren i den ellers overfyldte Ballen Havn. Foto: Troels LykkeHavne
Var heldig at få plads til Drabant 24eren i den ellers overfyldte Ballen Havn. Foto: Troels Lykke

Ballen Havn rykker med 275 gæstebåde

Faktisk har havnen for fem år siden haft 350 gæstebåde. Nu er minbaad.dks Drabant 24 en af dem. Her er strand, god mad og en god festival lige nu. I dag fik jeg en plads mellem pælene.

Af Troels Lykke, Ballen Havn |

Livet går sin gang på Ballen i Samsø. Har lige svømmet langs en flot badestrand nord for havnen. Solen skinner, det ER sommer i Danmark. ENDELIG.

Deres udsendte har i dag været til koncert med en veloplagt Anne Linnet på Samsøfestivalen og der er mere musik i aften, i morgen og på lørdag.

Omtrent 6.000 besøger Samsøfestivalen, heraf en del sejlere, har minbaad.dk konstateret. Festivalen er god fordi der er så dejlig god plads, dog ikke så meget da Nick & Jay spillede i aftes.

Sikke et godt show de leverede, mindre oplagte var et udbrændt Saybia-band. De kom vist kun for pengenes skyld.

600 kroner for fem dage

Her i havnen går det. Jeg har nu betalt for Drabant 24eren til på søndag. 600 kroner, men når der betales for fire dage, udløses en femte gratis, men jeg skal altså sejle herfra på søndag til Hou med en gast.

- Men du kan komme tilbage og få den sidste overnatning gratis, fortalte havnechefen Frederik Pedersen, der dog tog det fint, selvom jeg først betalte i dag.

Dagen i dag startede i kaos. Jeg måtte blive på Drabant 24eren, da tre kæmpe motor- og sejlbåde skulle rykke ud, og jeg lå i 11. række.

Jeg lagde båden ved en pæl og pludselig var der en plads fri ved den faste bro, da en Spækhugger forlod havnen. Sådan. 

Ikke strømstandere nok

Og mine nye 'venner' fra Helsingør i en X-102er fik en plads ved siden af så nu får jeg 220 volt fra dem, så jeg kan køle hvidvinen ned, når jeg snart får besøg på båden. Vinen er købt oppe i det lokale supermarked.

Man har alt her i Ballen Havn, altså alt hvad en sejler har brug for, selv en lås til min foldecykel.

Jeg nåede lige at brokke mig til havnechefen, der er nemlig ikke strømstandere nok, så alle har strøm om bord, men som sagt så låner jeg strøm hos naboen. Man betaler ikke ekstra for strøm her i havnen.

- Vi arbejder på at få flere strømstandere, forklarede Frederik Pedersen, der også kunne berolige mig med at der 'kun' var 272 gæstebåde i går.

Hvidvin venter i stor motorbåd

- Faktisk var der 350 gæstesejlere for fem år siden og det gik godt, forklarede havnechefen i den ulastelige hvide skjorte.

Nå, jeg må op at høre musik, for klokken 21 spiller Lars Lilholt Band og derefter Dizzy Mizz Lizzy og jeg skal også lige se om en Folkebåds-sejler stadig er her jeg skal besøge og en KDYer i en gigantisk motorbåd, han har lovet hvidvin.

For 95 kroner er der brunch hos den lokale bager, inklusiv kaffe. Den er jeg på -igen i år. 

God udsigt når der spises brunch. Whats not to like.

På den lille Samsøfestival kommer man helt tæt på fx Anne Linnet. Foto: Troels Lykke

Deres udsendte kan i den grad anbefale konceptet med at sejle til Samsøfestival, men forbered dig på at ligge uden på en masse både.

content-loader
content-loader
content-loader