Gå til hoved-indhold
Måske vil nogle drive på grund i Lillebælt, eller sejle på grund, som det her ses i 2014. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Måske vil nogle drive på grund i Lillebælt, eller sejle på grund, som det her ses i 2014. Foto: Troels Lykke

TV 2 Vejret: Det ser stille ud til Palby Fyn Cup

Sejlerne kan se frem til rolige vindforhold og lune temperaturer ved dette års Palby Fyn Cup. Det fortæller TV 2 Vejrets vært og meteorolog, Anders Brandt.

Af Troels Lykke |

På fredag lyder startskuddet til Danmarks største kapsejlads - Palby Fyn Cup.

Og alt tyder på, at sejlerne kan se frem til stille og roligt sejlvejr. Det fortæller TV 2 Vejrets vært og meteorolog, Anders Brandt.

“Ifølge de seneste prognoser, så venter der rolige vindforhold under årets Palby Fyn Cup. Vinden bliver blot svag til let – mest fra vest og sydvest. Det vil blive tørt og solrigt vejr,” siger Anders Brandt og fortsætter:

“Det bliver helt sommerligt med temperaturer over 20˚.”

Briefter på skippermøde

Op til og under Palby Fyn Cup følger han seks sæt prognoser, som sammenholdes. De endelige detaljer omkring vejret rundt om Fyn får sejlerne dog først på skippermødet fredag morgen, hvor Anders Brandt er tilstede på Bogense Havn.

“Vi er i tæt dialog med løbsledelsen op til sejladsen. Og på selve skippermødet er det, at jeg kan briefe dem og sejlerne om, hvad de kan forvente af vejret, hvad de skal passe på, og hvor de skal være ekstra opmærksomme. Her har jeg mulighed for at gå helt ned i detaljerne. Her kan jeg beskrive vejret hele vejen rundt om Fyn.”

Ingen knækkede master

Det er fjerde år i træk, at TV 2 Vejret er tilstede på Bogense Havn under Palby Fyn Cup.

Palby Fyn Cup har haft alt fra hård storm til vindstille igennem årerne.

“Men alt tyder på, at vejrforholdene under dette års kapsejlads ikke vil flænse sejl eller knække master,” lyder det fra Anders Brandt, der udover at informere sejlere og løbsledelse også sender et indslag fra Bogense Havn torsdag aften på TV 2 Vejret.

Alt tyder på, at sejlerne kan se frem til stille og roligt sejlvejr. Det fortæller TV 2 Vejrets vært og meteorolog, Anders Brandt.

content-loader
content-loader
content-loader