Gå til hoved-indhold
Der bliver sandsynligvis rig mulighed for at nyde solen i cockpittet i juli. Foto: Uge 29 UngdomscruiseKort Nyt
Der bliver sandsynligvis rig mulighed for at nyde solen i cockpittet i juli. Foto: Uge 29 Ungdomscruise

Drop charterferien og tag på sejlerferie i varme Danmark

Efter to rekordvarme måneder ser de høje temperaturer ud til at fortsætte. Dermed er kursen for mange sat mod en sejlerferie med lune aftener i cockpittet.

Af Sara Sulkjær |

2018 har stået i rekordernes tegn. Først fik vi den 19. april den tidligste sommerdag i 54 år. 

Herefter fulgte en maj måned, der blev både den varmeste og mest solrige nogensinde. Også juni blev en ægte rekordmåned. I de sidste 26 år har vi ikke kunne nyde en så varm og solrig juni som i år.

Ingen udsigt til regn 

Meget ser ud til, at det gode vejr fortsætter. Faktisk har det allerede været og bliver sandsynligvis så godt, at temperaturerne næsten kan matche vejret under sydens bagende sol. 

Dermed er 2018 om noget året, hvor rullekufferten og turistbogen om Rhodos kan gemmes væk og sportstasken og det sommerlige sejlertøj findes frem fra skabet: 

- Lige nu kan vi ikke se, hvornår det skulle stoppe. Der er ikke udsigt til regn de næste fem-ti dage, og højtryk og varme kan vi ikke se en ende på, fortalte meterolog Peter Tanev søndag til TV 2.

Højtryk er afgørende 

Det er netop højtryk over Danmark, der er opskriften på det rekordvarme sommervejr. 

Højtryk, som altså fortsat ser ud til at sætte kurs mod Danmark og indbyde til solrig sejlads med høje temperaturer til følge. 

Hvorvidt vinden fortsat vil vise sig fra sin yderst milde side er dog endnu usikkert. Flere kapsejladser har i maj og starten af juni været udfordret af de lette vindforhold, som forhåbentligt ikke fortsat vil følge i kølvandet på det varme vejr. 

Kilder: TV 2 og DMI 

content-loader
content-loader
content-loader