Gå til hoved-indhold
Sejlsportsligaen i Aarhus trak flere hundrede tilskuere til hver dag. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Sejlsportsligaen i Aarhus trak flere hundrede tilskuere til hver dag. Måske skulle man overveje at få lokale topsejlere til at kommentere. De kender byen og lokale sejlere bedre. Foto: Troels Lykke

Sejlsportsliga-finale sejles atter i Aarhus til september

Liga-kalenderen for 2018 er på plads. Frederikshavn og Kerteminde er nu på landkortet, mens finalen atter bliver i Aarhus, da sejlsporten her får den største eksponering foran Dokk1.

Af Troels Lykke |

Meget forbliver ved det samme i ligaen, hvor 1. division sejler to stævner som 2 dags stævner og 2 stævner som 3 dags stævner. 2. division sejler alle stævner som 2 dags stævner, men følger i år helt samme location som 1. division.

Sæsonen starter i Frederikshavn

Mestrene fra Frederikshavn - SEAHAWKS som både viser sig frem nationalt og internationalt er nu klar til at vise deres hjemstavn og klubben frem.

Det fortæller sejlsportsligaen til pressen.

Formand og coach for de lokale helte Helmut Melsen har sammen med resten af frederikshavnerne, store forventninger til stævnet på hjemmebane.

Der sejles i Frederikshavn i weekenden d. 26.-27. Maj (1. div.) samt 2.-3. juni (2. div).

Nu sejles der i Kerteminde

Med kun en uges mellemrum, rykker Sejlsportsligaen videre til Fyn, nærmere Kerteminde. Klubben kan det der med stævner, og har tidligere været værter for store stævner som Sailing Extreme samt en masse Grand Prix jolle-stævner.

Fra klubbens side er der ingen tvivl om at de glæder sig:

"For Sejlklubben i Kerteminde, vores lokale hold Team Hydac Kertminde som sejler i Sejlsportsligaen og hele vores bagland, betyder det rigtig meget at være værter for et stævne af denne slags.

Sejlsportsligaen er anderledes fordi det foregår helt tæt på land, så tilskuere for alvor kan oplev sejlads helt tæt på, det er helt unikt. 

"Vi glæder os til at skabe en fest for sejlere, sponsorer og tilskuere når Sejlsportsligaen kommer til byen," fortæller Nynne Desirée Ammundsen, brandmanager for www.sejlsportsligaen.dk

Alle er inviteret med om bord til festen, og vi glæder os til at byde byens borgere velkommen ind i et spændende univers”, lyder det fra stævneleder Jørgen Larsen.

Der sejles i Kerteminde fra d. 16.-17. juni (1. div.) samt 23.-24. juni (2. div.).

Læs mere om stævnet på VisitDenmarks hjemmeside.

Skovshoved til august

Modsat de tidligere år, sejles finalen af Sejlsportsligaen ikke i Skovshoved. Tredje stævne sejles i Skovshoved og vil som de tidligere år foregår på ydermolen, hvor der igen kommer speak i særklasse – ja, i bedste krimi-stil med spænding og facts til såvel sejlere på land som tilskuere.

Der sejles i Skovshoved fra d. 18.-19. August (2. div.) samt 24.-26. August (1. div.).

Finale i Aarhus

Efter en særdeles stor succes med stævnet i Aarhus ved DOKK1 - til trods for de svingende vindforhold, er det sikkert at Sejlsportsligaen igen gæster Aarhus, og tilmed i begge af de to weekender hvor der afvikles Festuge. Både 1. + 2. division sejler foran DOKK1 i 2018.

"Årsagen til at Aarhus bl.a. er valgt, er udover de spektakulære sportslige forhold ligeledes fordi beliggenheden og den folkelige appeal som stævnet har, er attraktivt for Sejlsportsligaens partnere og kommercielle interesser," fortæller Nynne Desirée Ammundsen.

Der sejles i Aarhus fra 1.-2. September (2. div.) samt 7.-9. september (1. div.). Det bliver således d. 9. September at 2018 vinderne findes.

Det er her ved Dokk1 ved den nye havnefront i Aarhus at folk kommer forbi. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader