Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Søren Hald, formand for FLID, Jesper Hansen, havnemester Omø Havn, Poul Erik Jakobsen, formand for Danske Tursejlere og Jesper Højenvang, direktør for FLID.Havne
Fra venstre: Søren Hald, formand for FLID, Jesper Hansen, havnemester Omø Havn, Poul Erik Jakobsen, formand for Danske Tursejlere og Jesper Højenvang, direktør for FLID.

Omø Havn kåret som Årets Havn 2017

Omø Havn løb med Danske Tursejleres pris som Årets Havn for en kompetent havnefoged og sin fine service til sejlerne. Det er noget, der trækker gæstesejlerne til, siger Poul Erik Jakobsen, formand for Danske Tursejlere.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Danske Tursejleres medlemmer har talt, og dermed er vinderen af den prestigefulde pris som Årets Havn fundet. Omø Havn i Storebælt løber med hæderen og en præmie på 5000 kroner.

Prismodtageren, Jesper Hansen, kan nu det næste års tid kalde sig havnefoged for Årets Havn 2017.

Kåringen, der fandt sted på Foreningen af Lystbådehavne i Danmarks (FLID) efterårsseminar i Fredericia 23. november 2017, udløste fortjent bifald fra de cirka 400 tilstedeværende havnefogeder og repræsentanter for danske lystbådehavne.

Flere i forsamlingen havde faktisk chancen for at drage hjem med titlen, idet ikke færre end 116 havne af landets knap 400 lystbådehavne havde modtaget stemmer fra medlemmerne i Danske Tursejlere.

Kompetent og serviceminded

Det er 10. gang Danske Tursejlere kårer Årets Havn ved en afstemning blandt sine 10.000 medlemmer. I år havde 1.496 afgivet stemmer, og i et tæt felt blev Omø Havn med sin fine beliggenhed i Storebælt mellem Sjælland og Fyn den foretrukne kandidat.

- Omø Havn har en skøn placering i Storebælt, som gør den til en oplagt rastepalads på vejen nord og syd eller øst og vest gennem bæltet. Desuden har Omø en smuk natur, et rige fugleliv og en gammel idyllisk bondeby, og det tiltrækker op mod 4500 gæstesejlere om året, siger Poul Erik Jakobsen.

- Havnen er nyrenoveret og har gode faciliteter med lækre grillpladser og bænkearrangementer, hvoraf nogle er overdækket med solsejl. Også sejlerbørnene er der tænkt på i form af gode, sikre legeforhold. Og ikke mindst, så er der en kompetent havnefoged, der kan levere en fantastisk service. Det er noget af det, som medlemmerne i Danske Tursejlere har lagt vægt på i deres bedømmelse, påpegede Poul Erik Jakobsen, formand for Danske Tursejlere.

Stolte prismodtagere

- Vi er både glade og stolte af at modtage denne pris, netop fordi det er vores brugere, har der peget på os. Vi lægger mange kræfter i at give en god service, holde havnen ren og indbydende og på at gøre opholdet så behageligt som muligt for vores gæster. Det er rart at dette bliver påskønnet, siger havnefoged Jesper Hansen, der vil bruge titlen som Årets Havn i Omø Havn's markedsføring i næste sæson.

content-loader
content-loader
content-loader