Gå til hoved-indhold
Fire personer forlod i dag AkzoNobel, der måtte tage sejlere fra landhold og låne sejler fra andet hold for at kunne sejle til Lissabon. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Fire personer forlod i dag AkzoNobel, der måtte tage sejlere fra landhold og låne sejler fra andet hold for at kunne sejle til Lissabon. AkzoNobel er sidst pt. Foto: Troels Lykke

Martine Grael var tæt på at forlade AkzoNobel - Dongfeng i front

AkzoNobel med Sehested er en skygge af sig selv, så vi i Alicante. Donfeng i front mod Lissabon. OL-stjernen Martine Grael fra AkzoNobel var tæt på at blive i land, efter råd fra sin berømte far.

Af Troels Lykke, Alicante |

AkzoNobel-båden har tabt ansigt her i Alicante, hvor de syv VO 65ere  har 1450 sømil til Lissabon.

Se hvor bådene ligger - se gps-tracking - nu kl. 17.06 fører Dongfeng.

Sagen med den tilbagevendende Simeon Tienpont, der vandt retssag, en voldgift fredag i Holland over AkzoNobel, han ellers var fyret fra, har skabt dybe ridser i lakken i det kæmpe hollandske firma, der bl.a. producerer Interntional og AWL Grip maling til både.

Se dramatiske tv-klip fra starten her - bl.a. fik Bouwe Bekking en straf hos Brunel

Far til datter: Forlad AkzoNobel

Ifølge en troværdig kilde har det været så belastende at den tidligere, flerdobbelte OL-guldvinder og vinder af Volvo Ocean Race, Torben Grael, nærmest forbød sin datter, Martine Grael at sejle med AkzoNobel, men ifølge kilden insisterede OL-guldvinderen i 49er, Martine Grael at sejle med.

- Men det sidste punktum i den sag er ikke sat. Hendes far Torben Grael synes ikke det er værdigt at sejle med på AkzoNobel-båden, der har skadet Volvo Ocean Race og sejladsen, siger en svensk kilde, vi har talt med.

Otte sejlere er lige nu på AkzoNobel, herunder Nicolai Sehested. Der har været udskiftninger på holdet søndag formiddag, få timer før starten i Alicante.

Fire sejlere sagde farvel til AkzoNobel

Brad Jackson, der var udnævnt til ny skipper, tog sit sejlertøj og skred i protest fra båden, med sig tog han også vagtkaptajn Joca Signorini fra Brasilien og den britiske navigatør Jules Salter og amerikaneren Rome Kirby, der blev ansat for få dage siden. Altså fire af holdets tungstede kapaciteter.

Den nye bemanding ser nu således ud, efter at Simeon Tienpoint, Antoine Fontes, Ross Monson er nye om bord. Flere af disse skulle være fra AkzoNobels landhold.

Øvrige om bord, som var planlagte gaster er Brad Farrand, Martine Grael, Luke Molloy, Emily Nagel og danske Nicolai Sehested.

Tienpont takker gaster, der sagde op

Den 35-årige Tienpont, der fik hele kampagnen op at køre, men blev fyret og nu genansat, siger til Volvo Ocean Race-hjemmesiden:

- Det er øjensynligt en svær tid for alle, siden vi ankom for ti dage siden i Alicante. Jeg har nu indgået en aftale med AkzoNobel og alle parter ønsker nu at lægge sagen bag sig og fokusere på Volvo Ocean Race.

Han tilføjer til skipper og gaster der forlod holdet i dag.

- Jeg vil takke Brad Jackson for at støtte op om holdet i en udfordrende tid og sørge for at AkzoNobel bevægede sig fremad med forberedelser i sejladsen. Også tak til Joca Signorini og Jules Salter og til Rome Kirby. Og tak til Sun Hung Kai Scallywag og deres ejer Seng Huang Lee og skipper David Witt for at låne os l Antonio Fontes på dette første ben.

AkzoNobel - et gigantisk firma

Akzo Nobel N.V. er ifølge Wikipidea markedsført som AkzoNobel. Det er et nederlandskbaseret mulitinationalt selskab med cirka 50.000 ansatte.

Firmaet gør sig indenfor maling, overfladebehandling og kemikalier. Firmaet har hovedkvarter i Amsterdam, er noteret på Euronext og har aktiviteter i mere end 80 lande.

Brasilianske Martine og Torben Grael blev her fotograferet af minbaad.dk klokken 11.30 i dag, hvor faderen ifølge vores kilde fik en alvorlig samtale med sin datter. Foto: Troels Lykke

Simeon Tienpont kunne smile efter han vandt magtkamp over AkzoNobel. Foto: VOR

Sådan så holdet ud i går, lige nu er de tre øverste ikke med, samt Rome Kirby, der er ude til højre. 

content-loader
content-loader
content-loader