Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Jena Mai Hansen sat af i Volvo Ocean Race

Det er dog kun på første etape mod Lissabon. En mandlig sejler måtte melde afbud med rygskade og han havde en lægelig uddannelse, derfor erstattes Jena nu af kvinde med lægelig uddannelse.

Af Troels Lykke, Alicante |

Jena  Mai Hansen, verdensmester i den olympiske 49erFX og OL-bronzevinder, skulle have sejlet med på første etape søndag klokken 14 i Volvo Ocean Race for den dansk sponsoreret Vestas 11th Hour båd.

Turen går fra Alicante til Lissabon, men det bliver uden Aarhus-sejleren. Hun erstattes i stedet af britiske Hannah Diamond, der har en mindre lægelig uddannelse.

Derfor rokaden

Rokaden sker efter den anden lægeligeligt uddannet Phil Harmer har rygproblemer, og derfor ikke kan sejle med på første etape. Han erstattes af den femdobbelte Volvo Ocean Race-veteran, Damian Foxall.

Harmers fravær efterlader et tomrum i kravet om at have to med lægeligt uddannelse om bord, som jordomsejlingens sikkerhedsforskrifter kræver det, for de syv Volvo Ocean Race-både.

Netop derfor erstatter Hannah Diamond 29-årige Jena Mai Hansen. Men det tager hun i stiv arm, da vi møder hende sammen med hendes forældre.

Aarhus-sejleren havde dog ingen kommentar til rokaden, da vi mødte hende på kajen i Alicante, men sagde blot smilende.

- Jeg synes det går fint, alt er på plads med holdet, vi er ikke bagefter i planlægningen.

Debut mod Cape Town

Jena Mai Hansen skal dog sejle med på den 20 mio. kroner dyre Vestas-båd, når anden etape går fra Lissabon mod Cape Town i Sydafrika den 5. november.

Skipperen på Vestas 11th Hour Racing, Charlie Enright fra USA, ser frem til at få danskeren med igen.

- Skader sker i sport, men vi har heldigvis god backup på holdet og ser frem til at få både Jena Mai Hansen og  Phil Harmer med igen på holdet, siger Charlie Enright.

Jena Mai Hansen smilede da vi tog billede af hende i dag klokken 16.30, selvom hun godt viste at hun ikke skulle sejle med mod Lissabon. Foto: Troels Lykke

Jena fik i dag besøg af hendes forældre der skulle se hende sejle mod Lissabon, men nu bliver den danske sejler i land. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader