Gå til hoved-indhold
Interessen for de danske øer fortsætter med at vokse. Efterårets trafiktal er således højere end i 2016, da der vel at mærke blev introduceret trafikal ligestilling. Foto: Færgen.Kort Nyt
Interessen for de danske øer fortsætter med at vokse. Efterårets trafiktal er således højere end i 2016, da der vel at mærke blev introduceret trafikal ligestilling. Foto: Færgen.

Trafikken til de danske øer fortsætter sin vækst

Prisnedsættelserne på færgebilletter til de danske øer har i høj grad haft den ønskede effekt. Således fortsætter trafikken til øerne med at vokse viser nye trafiktal.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Sommeren er længe væk, og dermed har hverdagen på ny meldt sig på Danmarks turismedestinationer. Imidlertid ser det grå efterår ikke ud til at have haft en negativ indvirkning på interessen for de danske øer.

Således viser nyeste trafiktal fra Danmarks største ø-rederi Færgen vækst for samtlige af rederiets syv færgeruter til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Lolland-Falster og Langeland.

Prisnedsættelser

Konkret viser tallene for branchens primære trafikbarometer, at der i september og oktober er overført i alt 211.566 personbiler via de syv færgeruter. Det er en stigning på 3,2 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016, som vel at mærke var en periode med markant vækst på grund af prisnedsættelserne som følge af trafikal ligestilling.

Således blev billetpriserne i efteråret 2016 sat ned med op til 53 procent på ruterne til Bornholm, Samsø og Fanø.

Lindy Kjøller, salgs- og marketingschef i Færgen udtaler:

- Vi kan med stor sikkerhed sige, at prisnedsættelserne har virket efter hensigten. Sammen med øernes og vores eget arbejde med at gøre øerne mere tilgængelige har de skabt præcis den ønskede effekt og gjort interessen for samtlige danske øer endnu større, end den var i forvejen.

- Samtidig bliver øerne ved med at udvikle deres turismeprodukt, som rammer noget helt essentielt via øernes ro og idyl, den smukke natur og de fantastiske fødevarer, udtaler Lindy Kjøller, salgs- og marketingschef i Færgen.

Trafikal ligestilling

Trafiktallene viser at der fra januar til oktober 2017 er overført i alt 1.051.843 personbiler via Færgens syv færgeruter til de danske øer. Det er en stigning på 5,9 procent sammenlignet med den tilsvarende periode i 2016.

Nedsættelsen af priserne på færgebilletter til en række danske øer uden for højsæsonen skete første gang pr. 1. september 2016. Initiativet har til formål at styrke turismen og at gøre det mere attraktivt at bosætte sig på øerne.

Det skal ske ved at indføre trafikal ligestilling, hvilket dækker over en politisk ambition om, at det bør koste slutbrugeren det samme at sejle en bestemt strækning som at køre den tilsvarende strækning i bil.

Som yderligere forklaring på de voksende trafiktal peger Lindy Kjøller på, at alle Færgens ruter nu er omfattet af Brobizz-ordningen, hvilket har gjort indtjekningen lettere og færgeoplevelsen som sådan mere fleksibel.

content-loader
content-loader
content-loader