Gå til hoved-indhold
Hammershus overtages på Rauma-værftet i Finland 27. juni 2018, hvorefter den sejles hjem til Danmark. PR-foto.Kort Nyt
Hammershus overtages på Rauma-værftet i Finland 27. juni 2018, hvorefter den sejles hjem til Danmark. PR-foto.

Ny Bornholmfærge får navnet Hammershus

Bornholmslinjens nye kombinerede fragt- og passagerfærge har fået navn. Færgen, som skal sejle mellem Rønne og Køge og på ruten mellem Rønne og Sassnitz, kommer til at hedder Hammershus.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Bornholmslinjen har været i historiebøgerne for at finde navn til den nye færge, der fra september 2018 skal sejle på ruten mellem Rønne og Køge samt mellem Rønne og Sassnitz.

Rigtigt bornholmsk navn

Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen udtaler:

- Vi har hele tiden tænkt, at færgen skulle være et rigtigt bornholmsk navn. Og gennem hele forløbet har vi haft en ide om at opkalde færgen efter et kendt sted på Bornholm - og intet sted på øen er vel mere kendt end Hammershus, siger Carsten Jensen.

Hammershus leveres og overtages på det finske værft Rauma 27. juni 2018, hvor en besætning under ledelse af kaptajn Flemming Ejlersen sejler den nye kombinerede fragt- og passagerfærge til Danmark.

Ikke den første Hammershus

Det er bestemt ikke første gang, at et skib med navnet Hammershus lægger til i Rønne. Ifølge 'Med Sejl, Damp og Motor, Bornholmske skibe cirka 1850-1998' af Erik Pedersen, har seks skibe med det navn gennem tiden været tilknyttet Bornholm.

Den seneste færge Hammershus er fra 1965, hvor Dampskibsselskabet på Bornholm af 1866 indsatte færgen Hammerhus på ruten København-Rønne-Ystad. Færgen sejlede på forskellige ruter til og fra Bornholm frem til 1992.

Den nye færge Hammershus er en kombineret fragt- og passagerfærge på 158 meter, med 1500 lanemeter til fragt og med plads til 720 passagerer ombord.

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites