Gå til hoved-indhold
Jan Larsen fra Volvo Car Danmark var vært for danske bådjournalister i Alicante. Vi fik også foredrag om denne Volvo XC 40. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Jan Larsen fra Volvo Car Danmark var vært for danske bådjournalister i Alicante. Vi fik også foredrag om denne Volvo XC 40. Foto: Troels Lykke

Volvo XC 40 vist frem i Alicante - kan trække stor båd

XC 90 og XC 60 har fået en mindre kusine, en XC 40, der er firehjulstrukket og kan trække en trailer på 2100 kilo, lover Jan Larsen fra Volvo Car Danmark.

Af Troels Lykke |

Volvo er med i Volvo Ocean Race for at sælge biler. Det er ingen hemmelighed. Og det går da også godt for Volvo-bilsalget i dag.

- Salget er steget med 20 procent i forhold til sidste år, og det er XC 60, der er den meste solgte i Danmark, men nu kommer der en mindre kusine, som vi har høje forventninger til. Hvis du bestiller nu, kan du få den for 456.000 kroner, fortæller Jan Larsen til minbaad.dk.

XC 40 rammer først det danske marked til februar. Bilen er af SUV-typen, og man sidder højt og komfortabelt, fik vi testet på havnen i Alicante, hvor der også var foredrag fra bilens designere.

God trækkraft

Bilen kan trække selv pænt store både efter sig, da den må trække 2100 kilo og er firehjulstrukket.

- Den er rå, funktionalistisk og komfortabel bil til byen og med et ekspressivt design, lød det en britisk Volvo-designer.

Bilen er utrolig praktisk indrettet, ikke mindst bagagerummet.

Stopper automatisk

Sikkerhed går man også op i.

- Vi indfører nye sikkerheds-systemer, som ikke er set i den her klasse før, blandt andet City Safety, hvor der er styre- og bremseassistance, hvor bilen stopper automatisk for biler, gående og cyklister, forklarer Jan Larsen her i Alicante.

Den nye XC 40 bliver med 90 hestekræfter. Den er med firehjulstræk og kan trække trailer på 2100 kilo. Den kører 20 kilometer på en liter diesel. Foto: Troels Lykke

Svensk designer fortæller om indretning af instrumentbrættet. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader