minbaad.dk
lørdag 21. april

Thomas Ebert tv. sejler også Molich X-meter. Foto: Svend Aage Nielsen

Guldfirer-legende opstillet til DS-bestyrelse

Thomas Ebert er dobbelt OL-guldvinder i roning og Molich X-meter sejler. Han stiller op til bestyrelsen i Dansk Sejlunion med Jens Haugaard og 20-årige Anne Skovbølling.

Sejlklubber | 24-02-2017 12:26 | Af  Troels Lykke

Thomas Ebert er opvokset med Optimist-sejlads, sommerture og lidt kapsejlads. Nu er han via Roskilde Sejlklub opstillet som kandidat til Dansk Sejlunions bestyrelse ved generalforsamlingen i Svendborg den 18. marts.

Alt sammen helt klassisk. Og så alligevel ikke. Han er nemlig også roer - med to OL-guld og en OL-bronze (2000-2008) på sin meritliste, hvilket faktisk placerer ham på en delt sjetteplads - sammen med Jesper Bank - over alle tiders mest medaljevindende danske OL-deltagere.

Det fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Thomas Ebert er i dag 43 år, uddannet skibsingeniør, og medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Forening for Rosport siden 2015.

"Jeg ser mange ligheder og beslægtede problematikker i rosporten vs sejlsporten og er af den overbevisning, at der er store muligheder i fælles inspiration," skriver Thomas Ebert blandt andet i sit valgoplæg bag kandidaturet.

Kampvalg afblæst

Ligesom de øvrige kandidater - der er fem i alt - kan Thomas Ebert vide sig rimelig sikker på at blive valgt på generalforsamlingen.

Ganske vist er der som udgangspunkt kun fire ledige bestyrelsespladser, men da Line Markert kan forventes valgt som ny formand, bliver også hendes menige bestyrelsesplads ledig.

Anne Skovbølling – 20-årig ildsjæl

Anne Skovbølling fra Bork Bådelaug er én af sejlsportens unge, dynamiske kræfter. Senest som medstifter af Dansk Sejlunions Ungdomsnetværk, hvor hun er valgt som næstformand.

Hun er blot 20 år gammel, så med en plads i bestyrelsen vil ungdommens interesser og indfaldsvinkler for alvor blive repræsenteret, når der fremover skal træffes beslutninger i bestyrelseslokalet.

"At være med til at udbrede dansk sejlsport og fastholde unge mennesker i sejlsport er én af mine helt store ambitioner. Der skal være nogen til at købe vores både," skriver hun blandt andet i sit valgoplæg.

Anne Skovbølling bor i Nørre Nebel, hvor hun er medunderviser på en folkeskole og samtidig læser HF-enkeltfag.   

Jens Haugaard – erfaren sejlsportsleder

Det tredje nye navn blandt bestyrelseskandidaterne er Jens Haugaard, formand for Nyborg Sejlforening. 

Han begrunder sit kandidatur med "et ønske om at bidrage med at udvikle bredde- såvel som elitesejlsport til gavn for de enkelte klubber i Danmark."

Jens Haugaard er 61 år. Han har sejlet siden 7-års-alderen - først i joller, senere i kølbåde. Han ahr sejlet kapsejlads i bl.a. Lotus, Drage, Ylva og Folkebåd, og han har baggrund som både stævneleder og sejlerskoleleder. Kort sagt en ildsjæl, der kender sejlsporten fra snart sagt alle sider. 

To nuværende – og en suppleant

Foruden de tre nye navne, så genopstiller de to nuværende bestyrelsesmedlemmer Christian Hangel og Jesper Anker Andersen.

Desuden er Ditte Juul Kristensen (36), Thurø Sejlklub, opstillet som kandidat til en suppleantpost i bestyrelsen.

Ditte Juul er en velkendt ildsjæl i kapsejladskredse. Hun er mangeårig elitesejler, med bl.a. en EM-titel i Europajolle, og hun har årelang trænererfaring på elitenieavu. I dag er hun ansat som underviser på Skolerne i Oure.

Som et kuriosum er Ditte Juul gift med Thor Kristensen, der vandt OL-guld i 2004 – i samme Guldfirer som bestyrelseskandidat Thomas Ebert.  

Links til valgoplæggende: www.sejlsport.dk/mere/dansk-sejlunion/organisation/generalforsamling

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET