Gå til hoved-indhold
Til højre ses Egå-sejler Kim Christensen, der til dagligt cykler og surfer for at holde sig i form. PrivatfotoKapsejlads
Til højre ses Egå-sejler Kim Christensen, der til dagligt cykler og surfer for at holde sig i form. Privatfoto

DM-vinder i Melges 24 med 6 prikker

Egå-sejler Kim Christensen med Peter Jakobsen, Jakob Jakobsen, Lea Høy og Mikkel Korsby startede DM i Hellerup med en tyvstart. Interview med manden, der har 16 DM-titler.

Af Troels Lykke |

Den skarpe sejler Kim Christensen har netop genvundet DM i Melges 24, da der blev sejlet på Øresund ud for Hellerup Sejlklub, hvor 24 mandskaber mødte op i frisk til hårdt vejr.

Egå-sejleren startede ellers mesterskabet skidt. Han og gasterne Peter Jakobsen, Jakob Jakobsen, Lea Høy og Mikkel Korsby blev nemlig disket for en tyvstart i bådklassen, der regnes for at være blandt de hårdeste kølbåde at vinde i herhjemme.

Men undervejs i det tre dage lange stævne, fulgte holdet op med seks førstepladser i elleve sejladser.

Til Aarhus Stifstidende og minbaad.dk lyder det.

- Det var lidt dumt at starte på den måde, det satte os under pres, så var der ikke plads til flere fejl, fortæller Egå-sejleren, der er temmelig rutineret.

For på sit sejler-CV har han nemlig 16 danske mesterskaber  hjemme, fordelt på bådtyperne Optimist, Europa, Laser, ScanKap 99, Luffe 37 og nu også fire gange i Melges 24.

Mest opmærksomhed vakte det dog da han i 2013 sejlede VM-bronze i Melges 24 hjem i San Francisco i USA.

Et resultat som ingen danskere har kunne matche hverken før eller siden. EM-guld i J/22 er det også blevet til.

Kommer fra Rungsted

Egå-sejleren, der oprindeligt kommer fra Rungsted og stadig taler sjællandsk, flyttede til Aarhus i 1995 og som civilingeniør startede han sin virksomhed Advansor, han bankede op og ansatte 70 mand.

For få år siden solgte Kim Christensen virksomheden til et amerikansk firma, der gerne ville beholde ham som direktør. Det er han så stadig, men sejlsporten brænder han for.

Især de gode resultater, som stadig kommer. Holdet nåede dog kun ud og træne to gange før DM. Ikke mindst fordi han nu har to børn, Emil og Sara, der i år har været til hhv. VM i Thailand og NM i Estland Optimistjolle.

Hustruen Anne-Sofie Christensen er også aktiv sejler, og blev sidste år ansat i Sailing Aarhus, der står i spidsen for VM i 2018 for samtlige OL-klasser. 

Stresser af med sejlsport

Kim Christensen, der er kendt for at være systematisk og velforberedt med sin sejlsport, fortryder ikke at han for seks år siden købte en to år gammel Melges 24 for 325.000 kroner. Især ikke efter et DM, der gik hans vej.

- Det er fedt mat komme ud og sejle, men glemmer sit arbejde, når man hiver tre dage ud af kalenderen, ikke mindst når man vinder, fortæller den 1,88 meter høje sejler, der cykler og surfer for at holde sig i form.

Om hvorfor sejren kom i hus lyder forklaringen.

- Jeg har en virkelig god besætning, hvor sejlerne kan alle deres positioner, og samtidig havde vi gode sejladser på læns, hvor vi var lynhurtige.

content-loader
content-loader
content-loader