Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

OK-EM: Ung nordmand slår ældre OK-sejlere med dansk grej

130 OK-sejlere blev i dag skudt i gang i masser af sol og springende vind på Faaborg Fjord. Efter to sejladser fører 22-årig norsk stortalent, der kun har prøvet båden en uge.

Af Troels Lykke |

OK-jollen fra 1957, Danmarks mest populære voksenjolle, tiltrækker skrappe sejlere fra hele Europa, men de fleste er over 40 år. En af dem er den danske mester, Jørgen Svendsen fra Hellerup Sejlklub, der i dag måtte bøje sig for ungdommen.

- Man kunne godt føle sig lidt gammel i dag, de unge styrede det i dag, selv min søn Frederik, der er i tyverne fører over mig selvom han ikke har trænet, fortæller Jørgen Svendsen, der lige nu er på en 13. plads efter torsdagens sejlads, viser resultatlisten.

Det var nemlig den 22-årige dobbelte verdensmester i Europajolle fra 2014 og 2015, Lars Johan Brodkorb fra Horten i Norge, der kom bedst fra start blandt de 130 startende sejlere. 

Fører med dansk udstyr

Nordmanden, der til EM har lånt dansk Green Sejl og dansk OK-jolle fra Strandberg Marine, satte overbevisende to førstepladser ind, trods meget skiftende vind, der lød på 3 og 6 m/sek., men der kom også vindpust på op til 10 m/sek., hvor flere både væltede.

- Jeg startede godt, men det var ikke kun det, jeg slog også rigtigt på vindspringene og fandt vindtrykkene, siger den 1,85 meter høje og 85 kilo tunge Lars Johan Brodkorb.

Bedste dansker lige nu er Fredrik Svendsen, der er på en 5. plads, herefter følrger Bo Petersen og Anders Andersen på en hhv. 7. og 8. plads.

Der sejles frem til lørdag, hvor feltet deles op i sølv- og guldfelt. Torsdag og fredag sejles der tre sejladser om dagen. Hver dag startes der klokken 11, undtagen på lørdag, hvor starten går klokken 10.

Kom gratis på vandet

Stævneleder og klubformand Jakob Frost, der leder 75 frivillige, forventer at man når ti sejladser ved EM. Han fortæller også at tilskuere er velkommen på vandet er gratis, så man kan følge sejlerne på Faaborg Fjord.

- I dag var der 68 gæster, som vi sejlede ud til banen. Jeg synes EM er kommet godt fra start, og på Havnebadet har vi en 18 kvadratmeter storskærm, så man kan følge med. På lørdag vil der også blive speaket til livestreaming både til gæster på havnen og internettet, forklarer Jakob Frost, mens et liveband spiller i baggrunden.

Lars Johan har vundet VM to gange i Europajollen. Til dagligt læser han fysik i Oslo. Han er også en mester i skak. Jørgen Holm fra Green Sails fortæller at han var i Odense til lokal skakturnering i mandags. Foto: Robert Deaves

content-loader
content-loader
content-loader