Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bo Petersen tror stadig på bronze. Foto: Anders Lund
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

OK-EM: Petersen på bronzeplads - Svendsen-familie rejst hjem

EM i Faaborg er nu nået halvvejs. Nordmand fører stadig, nu kun med et point foran britisk Finnjolle-es. Jørgen og Frederik Svendsen rejser hjem. Søn utilfreds efter 'fuck you' tilråb.

Af Troels Lykke |

Tre sejladser blev der torsdag gennemført i frisk vind på Faaborg Fjord, hvor 130 sejlere fra ni lande kæmper lige nu frem til lørdag, hvor feltet deles i guld og sølv.

22-årige Lars Johan Brodkorb fra Norge fører stadig EM, men kun med point mindre end britiske Chrlie Cumbley, der havde dagens bedste serie med to første- og en andenplads, mens nordmanden sejlede to anden- og en førsteplads i hus, viser resultatlisten.

- Nordmanden læser vindspringene rigtigt godt. Jeg sejler hurtigere end ham på kryds, men han sejler hurtigere på læns (vinden i ryggen, red.) end jeg, fortæller den britiske sejler, der er dobbelt britisk mester i Finnjolle-klassen.

Nordmanden var pænt til tilfreds, men skulle lige vænne sig til tang i vandet forklarede han roligt.

Se video fra sejladsen, filmet af klassens PR-mand Robert Deaves

Dansker går efter bronzeplads

Bo Petersen, der lige nu er på tredjeplads efter dagens placeringer 3, 8 og 2 er også tilfreds, men ved godt han er presset, hvis han skal vinde EM.

- Jeg tror ikke lige jeg vinder EM. Der er nogle der har gearet og vinden med sig, men den gamle gråmis vil kæmpe til det sidste, men det åbner for at jeg kan komme på podiet. Men det er virkelig meget tricky at sejle på Faaborg Fjord, siger den 53-årige sejler, der til dagligt er arkitekt.

Nej tak til 'fuck you' sprog på banen

27-årige Frederik Svendsen, der i går lå nummer fem havde en virkelig dårlig dag og røg fra 5. til samlet 22. plads i dag.

I første sejlads mistede han rorpinden, hvorefter han kæntrede og udgik, mens han i anden sejlads havde infight med en jysk sejler, der ifølge Frederik Svendsen råbte fuck you, da han lå i læen af Svendsen. (se video nu i toppen af artikel af episoden)

Minbaad.dk så episoden og hørte tilråbene og så også at den jyske sejler gav albue til Frederik Svendsens båd efter at de to kæmpede i en luv-læ situation, hvor Svendsen var luv båd.

- Jeg mistede lysten til at sejle stævnet her efter den episode, de klasser jeg har været i før råber man ikke fuck you, men sker det tager juryen en snak med sejleren og sker det igen bliver man smidt ud af stævnet, siger Frederik Svendsen, der virkede afslappet, men tilsyneladende var rystet.

Normalt bor Frederik Svendsen i Italien, hvor han læser til arkitekt. Faderen Jørgen Svendsen, dansk mester i OK-klassen, tog også hjem.

- Jeg har sejlet rigeligt i år med VM i Star og har også et arbejde jeg skal passe, siger Jørgen Svendsen og smilede, og satte sig ind på bagsædet.

Vi har her til aften fortalt den internationale jury om episoden og de bekræfter at man ikke tolererer den slags tilråb, men at det kræver at sejlerne fortæller om episoderne. 

- Vi er kede af at sejlerne forlod stævnet, sagde et kvindeligt jury-medlem, vi ikke nåede at få navnet på.

Livedækning på lørdag

Stævneleder Jakob Frost fra Faaborg Sejlklub er tilfreds med afviklingen i dag.

- Vi følger tidsplanen og banelederen har formået at starte uden at der bliver omstarter. Og nu har  gennemført halvdelen af sejladserne og vi ser frem til finalen på lørdag, hvor vi sender live fra vandet og har drone i luften. Vi vil gerne gøre noget for publikum og i dag var der også mange gæster på vandet helt gratis, lyder det fra Frost.

Stævneside: 2017.okeuropeans.org

Farvel og tak til EM i Faaborg. Frederik Svendsen er midt i billedet med sin far Jørgen til højre. Foto: Troels Lykke

Frederik Svendsen havde en virkelig dårlig dag i Faaborg efter rorpindsforlængeren røg af i første sejlads og i anden sejlads var der en batalje med en modstander. Onsdag var han bedst placeret dansker på en femteplads og i dag nummer 22. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader