Gå til hoved-indhold
Anders Brandt lovede let vejr og meget sol. UV-indeks er på 6,5 er meget. Der er tyndt ozonlag lige nu over Danmark, forklarer Anders Brandt til minbaad.dk. Fotos: Troels LykkeKapsejlads
Anders Brandt lovede let vejr og meget sol. UV-indeks er på 6,5 er meget. Der er tyndt ozonlag lige nu over Danmark, forklarer Anders Brandt til minbaad.dk. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Se 6 timers relive-tv fra Palby Fyn Cup

Sejlerne sendes bagbord rundt mod Lillebælt fra Bogense i ultra let vind. Niels Kinch fra Palby og Troels Lykke fra minbaad.dk kommenterede fra kl. 11 til cirka kl. 17.

Af Troels Lykke |

En af sejlerne er Mads Christensen, der er med på en Xp44er Stony fra Næstved. De er otte om bord under Palby Fyn Cup. Han tror på en lang sejlads, hvor code-sejl kan blive afgørende.

- Det bliver en lang sejlads fordi der ikke er så meget vind, men jeg tror det hele bliver afgjort i Lillebælt, man skal igennem inden strømmen vender klokken 17, så måske får de lov til at stikke af i medstrøm og vi større i modstrøm. og måske bliver der opsamling i Svendborg. Det bliver en Fyn rundt, hvor specialsejl som code-sejle og flade gennakere kommer til sin ret, for i let vejr kan du næsten krydse med de flade code-sejl, siger sejlmager fra One Sails, Mads Christensen.

Let vejr med vindhuller

Vejrmeldingen lyder på højtryk med havblik, men 5 m/sek. fra syd. i morgen op af dagen, siger Anders Brandt fra TV 2 Vejret.

Han lover også vindhuller efter der kommer søbrise. Nogle vil vinde, andre vil tabe i vindhuller.

Lige nu er der vind med 4-5 meter/sek. og de mindre både kan måske nå et godt stykke mod Lillebælt, men når de større både starter kl. 13 vil de måske sejle i kun 2 m/sek.

I aften kan 

Følg også sejlernes GPS-positioner her fra sejladsen.

Se også mere info fra www.palbyfyncup.dk

 

Sejlerne er klar. 275 både er tilmeldt i sejladsen. 

Poul Erik Nielsen, stævneleder, sejler for første gang med i sejladsen på sin X-99.

Poul Erik Nielsen har pakket sejlertasken. - Jeg har viderestillet min mobil til kontoret i land, siger han.

806-sejler Per fra Aarhus sejler i turfeltet med Solveg blandt andet.

Peter Quorning sejler rundt i sin fars Dragonfly 25.

content-loader
content-loader
content-loader