Gå til hoved-indhold
Motorolier og kølervæsker til vinterklargøring af bådmotoren. Foto: Palby MarineMotorer
Motorolier og kølervæsker til vinterklargøring af bådmotoren. Foto: Palby Marine

Billig kvalitetsolie til påhængs- og indenbordsmotorer

Marine Quality 1852 står bag nye motorolier, der er til at komme i nærheden af for den almindelige sejler. Se også kølervæske, der kun skal skiftes hvert fjerde år, fortæller Palby Marine.

Af Sara Sulkjær |

En af verdens førende producenter, Marine Quality 1852, lancerer nu en ny og tilmed billig kvalitetsolie. 

- Olien er udviklet til at kunne klare de hårde belastninger og de høje temperaturer, som marinemotorer udsættes for, og har selvfølgelig alle de rigtige godkendelser og er helt på højde med de dyrere olier, forklarer Danmarks største grossist, Palby Marine, om de nye produkter.  

Desuden har olien rengørende og konserverende egenskaber og er fyldt med additiver, der sikrer en god beskyttelse af motoren.

Olie til 4-taks påhængsmotor

Den første af de nye olier er marinemotorolie 10W30 outboard, en højtydende syntetisk baseret motorolie til 4-takts påhængsmotorer.

Motoroliens mange additiver i kombination med den en nyere baseolie giver motoren en maksimal beskyttelse mod friktion og slitage under ekstreme og belastende forhold.

- Oliens anti-rust og anti-korrosionsegenskaber beskytter motorkomponenterne mod diverse skader. Fremragende egenskaber for koldstart ved lavere temperatur, forklarer Palby Marine videre. 

Olien opfylder krav til alle 4-takts påhængsmotorer, som kræver viskositet på 10W-30.

Se olien hos Palby her. Prisen starter ved 78 kr. for én liter. 

Olie til 4-takts indenbords marinemotorer 

Ligeledes kommer en marineolie til alle typer 4-takts indenbords marinemotorer, både benzin og diesel samt med og uden turbo.

Marinemotorolie 15W40 inboard er udviklet til at kunne klare den hårde belastning og de høje temperaturer, som marinemotorer udsættes for.

Olien indeholder desuden additiver, som giver en effektiv beskyttelse mod slitage og binder diverse aflejringer og sod. Dette bevarer motorens maksimale ydeevne og forlænger dens levetid.

- Olien har gode konserverende og rengørende egenskaber, og anbefales endvidere til vinteropbevaring af indenbords marinebenzin- og dieselmotorer, forklarer Palby Marine. 

Se mere hos Palby her. Prisen starter ved 68 kr. for én liter. 

Kølervæske til flere motorer

En helt ny kølervæske er ligeledes kommet på lager hos Palby Marine. Her anvendes den blå kølervæske til vinterkonservering og til ferskvandssiden på støbejernsmotorer. 

Den røde kølervæske er derimod oplagte til aluminiumsmotoren. Sidstnævnte væske har desuden en lang levetid med op til fire års skifteinterval. 

Den blå kølervæske kan købes fra 89 kr. for 2,5 liter her, mens den røde kølervæske kan købes fra 109 kr. her

content-loader
content-loader
content-loader