Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Kitesurfer i vildt spring fra Den Sorte Diamant

Den Sorte Diamant i København dannede rammen om nervepirrende stunt, da danske Nick Jacobsen sprang til reklamefilm. Stuntet var for farligt at gentage.

Af Sara Sulkjær |

Det var med nervøse miner, at Nick Jacobsen, dansk kifesurfer, kastede sig ud fra Den Sorte Diamant i København. Selvom stuntet, som skulle bruges i reklamefilm for Diesel-parfume, var nøje planlagt, var det umuligt at styre vindforholdene. 

Enormt nervøs

Det var således oprindeligt idéen, at Nick Jacobsen skulle have sprunget ud fra Codan-bygningen for at lande i søerne, hvilket dog på ingen måde kunne lade sig gøre grundet kastevinde. 

Vinden midt i byen skifter fra det ene sekund til det andet, hvorfor Nick vurderede, at det var umuligt at klare springet derfra.

- Vi ændrede derfor location til Den Sorte Diamant, som ligger lidt tættere på vandet, men selv dér var han (Nick Jacobsen, red.) enormt nervøs for stuntet, forklarer Trine Qvistgaard, Art Director, Virtue Scandinavia, som står bag reklamefilmen.

Teamet havde blot et vindue på tre uger til at skyde filmen, hvor hele holdet sad stand by. Nick Jacobsen sad ligeledes stand by i Sydafrika, mens yderligre én mand konstant opdaterede producerne om vindforholdene. 

For farligt at gentage 

Da forholdene endelig var optimale, befandt hele produktionen sig på taget af Den Sorte Diamant i -2 graders kulde. Det sneede, og vinden skiftede konstant.

- Da vi var klar til springet, og alle kameraer rullede, skiftede vinden pludselig. På det tidspunkt tænkte jeg, at det ikke ville lade sig gøre at gennemføre. Men så sagde Nick: "Fuck det, jeg skal prøve det her”. To sekunder efter løb han mod kanten, sprang og vores hjerter sad oppe i halsen, mens tiden stod stille i de sekunder, han styrtede mod vandet, fortæller Trine Qvistgaard i en pressemeddelelse. 

Nick Jacobsen havde dog kontrol over springet og landede sikkert, mens alle kunne ånde lettet op. 

Til trods for et vellykket spring, endte filmen med at blive skudt i ét take til trods for, at det var planlagt at filme hoppet to gange. Nick Jacobsen vurderede ganske enkelt, at det var for farligt at hoppe endnu en gang.

content-loader
content-loader
content-loader