minbaad.dk
lørdag 21. april

Holdet ankom først til Oman, hvor VM sejles, mandag morgen. Foto: Youth Vikings Denmark

Youth Vikings til VM i CG32 med ultrakort varsel

De danske vikinger fik fredag tilbudt plads til verdensmesterskabet i den foilede katamaran, CG32. VM sejles nu i Oman.

Kapsejlads | 27-02-2017 19:24 | Af  Sara Sulkjær

Youth Vikings Denmark, der er udtaget til Red Bull Youth America’s Cup, fik fredag aften tilbudt en unik mulighed for at træne sammen i en foilende katamaran.

En hurtig beslutning

Det skete, da arrangørerne af verdensmesterkskabet for GC32 henvendte sig til viking, Mads Emil Lübeck. 

- Jeg var selv på vej til lufthavnen, da jeg fik opkaldet. Og inden jeg havde fået sat holdet ind i situationen, ringede de igen med en melding om tre andre interesserede, så jeg tog chancen og sagde ja tak, fortæller han i en pressemeddelelse. 

Herefter gik alting stærkt. Holdet fik beskeden, og der skulle nu tages hurtige beslutninger. Alle var dog enige om, at dette var en stor mulighed – også træner, Michael Hestbæk: 

- Det her er en unik chance for de unge gutter, og jeg støtter det fuldt ud og havde heldigvis mulighed for at tage med i sidste øjeblik, forklarer han. 

To timer på vandet  

Grundet den korte varsel har holdet desværre ikke haft tid til at udnytte eksponeringsmulighederne. Arrangøren har dog lovet at hjælpe, således at det kan arrangeres med det samme, hvis en sponsor henvender sig. 

Holdet rejste søndag eftermiddag fra Danmark og ankom til Muscat, Oman, mandag morgen. Her havde holdet en lille dag til at få styr på de komplicerede systemer på en GC32.

- Folk på havnen var utrolig hjælpsomme med at få båden klar, så vi nåede at komme på vandet to timer inden solen gik ned, fortæller sejler, Stig Steinfurth.

Sejladserne, som starter tirsdag 28. februar og slutter 5. marts, kan følges her

Se billeder fra havnen i Oman herunder. Fotos: Youth Vikings Denmark

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET