minbaad.dk
lørdag 21. april

Farvel Redbull. De danske vikinger foiler lige forbi profferne. Foto: Jesus Renedo/GC32

Danske Vikinger lærte meget af sidsteplads i Oman

- Som det ses foilede vi fra RedBull, siger Stig Steinfurth fra Vinkinge-holdet. Den erfarne Hestbæk, der er træner, styrede med Bjørnholt under VM i GC32. Køstner og SAP tog bronze.

Kapsejlads | 07-03-2017 18:59 | Af  Troels Lykke

Stig Steinfurth, Finnjolle-sejler og nu gast i Denmark Youth Vikings, der skal til Bermuda og sejle ungdoms America's Cup, forklarer efter VM i GC32 i Oman, hvor holdet sluttede sidst blandt 11 hold.

 - Vi har lært utroligt meget. For mit vedkommende var det første gang på foils. Det er en vild oplevelse første gang man kommer op på foils. (så vildt at jeg smed et spilhåndtag i vandet), fortæller gasten.

Holdet mistede også en gast Christopher Falholt i vandet under sejlads, men fik ham hurtigt op igen. 

Starten i stævnet var svært for de unge sejlere, hvor Daniel Bjørnholt styrede den foilende GC32er, som også deres træner Michael Hestbæk gjorde det.

- Første dag havde vi problemer med at komme hurtig nok op at foile før vi skulle bomme. Modsat sidste dag, hvor vi på et tidspunkt var eneste båd, der var i stand til at foile, og vi sejlede meget hurtigere end de andre, og lavede en 5'er. Tricket fik vi af Michael Hestbæk. Jeg løber som floater helt tilbage på trampolinen. Det giver kortvarigt mere løft, og båden foiler tidligere. Så snart den foiler skal jeg frem igen for at undgå at båden går på røven, fortæller den lægestuderende Steinfurth, mens han mellemlander i London på vej hjem.

Træner Hestbæk: Vi har brugt tiden optimalt

Træner Michael Hestbæk skriver på facebook om turen.

- Vi har brugt stævnet til at lære så meget som muligt om foiling, strategi på banen, teamwork, set up af båden osv. Vi har byttet rundt på positionerne ombord på båden i de forskellige sejladser, for at så mange som muligt har stiftet bekendskab med opgaverne ombord.

Han forklarer videre.

- Vi har brugt tiden optimalt, og denne uge har bragt Youth Vikings et stort skridt videre på vejen mod Red Bull Youth Americas Cup som sejles på Bermuda i juni måned. Stay tuned.

Holdet består også af Anders Kjær Kronborg, Mads Emil Lübeck, Nicolaj Bjørnholt og Christopher Falholt. Sidstnævnte var ude og svømme i en sejlads.

Bronze til Danmark, men længe så det ud til at SAP skulle blive nummer to til VM med ny rorsmand om bord, nemlig 30-årige Adam Minioprio fra New Zealand. Han kender båden fra America's Cup, hvor Groupama bruger GC32eren til at lære at foile med. Jes Gram-Hansen havde sat sig selv på bænken. I denne uge starter SAP i Extreme Saiing Series i Oman. Foto: Jesus Renedo

 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET