Gå til hoved-indhold
De 30 Nacra 17'ere nåede, som en af de få klasser, at sejle tre sejladser på stævnets førstedag. Foto: Jesús Renedo / Sailing EnergyKapsejlads
De 30 Nacra 17'ere nåede, som en af de få klasser, at sejle tre sejladser på stævnets førstedag. Foto: Jesús Renedo / Sailing Energy

Første dag på Mallorca - dansk Nacra i front

CP og Cenholt viser vejen i katamaranklassen, mens de nyligt sammensatte besætninger i 49er og 49erFX kæmper i midten af feltet til Trofeo Princesa Sofia Cup. Få overblikket over de danske både her.

Af Sara Sulkjær |

For sejlere i OL-klasserne skydes sæsonen nu for alvor i gang med det traditionsrige Europa Cup-stævne 'Trofeo Princesa Sofia'. Her var størstedelen af feltet i dag på vandet ud for Mallorca til de indledende sejladser.   

Særligt i Nacra 17-klassen viste Danmark vejen, hvor Christian Peter Lübeck og Lin Cenholt er at finde øverst i tabellen efter førstedagen.

Efter en 10. plads i første sejlads, som parret kan trække fra, lykkedes det at sejle en 1. og 2. plads hjem, hvorfor sejlerne kan gå ud til anden dagen som førende båd. 

Udfordrende og god dag 

For de to 49er-klassen blev det en mere blandet dag, hvor den nye konstellation med Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby pt. er bedste dansker i 49erFX:

- Vi har haft en udfordrende og god første dag. Vi lykkedes rigtig godt med de ting, vi ville, nogle gange var det bare ikke helt det rigtige, vi ville, skriver pigerne, som ligger nummer 15, på Facebook

I 49eren er Frederik Rask og Nikolaj Hoffmann Buhl bedste danskere på 16. pladsen, mens Michael Hansen og Mathias Sletten lidt overraskende modsat er placeret som dårligste dansker som nr. 55 af 59 startende både.

Michael Hansen, som sidste år var til OL i Laser, er dog først fornyligt hoppet ombord i 49eren, som han satser på kan skaffe mere succes end den 25. plads, han fik i Laserjollen i Rio. 

Også Drage på programmet

Også i Finn- og Laser-klassen viser sejlere Dannebrog. Her ligger André Højen nr. 25 af 57 startende efter to sejladser, mens Patrick Döpping i Laser ligger samlet 65, ligeledes efter to sejladser. 

Desuden er Danmark repræsenteret i Drage-klassen, hvor Frank Berg i båden 'My Way' i øjeblikket befinder sig på en 4. plads ud af 11 både. 

Få overblikket over samtlige danske både herunder: 

Nacra 17 (i alt 30 både)
1. plads: CP Lübeck og Lin Cenholt 

24. plads: Josephine Frederiksen og Jesper Vogelius 

25. plads: Calle Sørensen og Anne Katrine Løndorf

49erFX (i alt 30 både)
15. plads: Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby

26. plads: Katrine Bendix Krogh og Line Just Emsvang

49er (i alt 59 både)
16. plads: Frederik Rask og Nikolaj Hoffmann Buhl

29. plads: Mads Emil Lübeck og Marcus Bay

32. plads: Klaes Meier-Andersen og Carl Emil Baad Nielsen

42. plads: Tobias Hemdorff og Markus Oliver Nielsen

53. plads: Joakim Salskov-Iversen og Nicklas Heide-Jørgensen

55. plads: Michael Hansen og Mathias Sletten

Finn (i alt 57 både)
25. plads: André Højen Christiansen

Laser (i alt 134 både)
65. plads: Patrick Döpping

Drage (i alt 11 både)
4. plads: Frank Berg

Se resultatlisten for stævnet her, som slutter lørdag 1. april. 

content-loader
content-loader
content-loader