Gå til hoved-indhold
Havnefronten i Aalborg giver gode muligheder for at se de hurtige racerbåde helt tæt på. Foto: Privatfoto.Kort Nyt
Havnefronten i Aalborg giver gode muligheder for at se de hurtige racerbåde helt tæt på. Foto: Privatfoto.

Racerbådsevent kommer til Aalborg

Med tophastigheder på 200 km/t, indtager F2 Powerboat World Championship 2018 Aalborg den 15.-17. juni. Danmark er blevet vært for én afdeling af i alt fem.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Aalborg bliver vært for stort international racerbådsevent 15.-17. juni 2018. F2 Powerboat World Championship 2018 kommer nemlig til Danmark.

Racerbåde indtager Aalborg

Byen har fået tildelt afdelingen Grand Prix of Danmark, som bliver afholdt i forbindelse med årets udgave af Aalborg Regatta.

Formula 2 Powerboats er letvægts racerbåds-katamaraner af kulfiber, med tophastigheder tæt på 200 km/t. Bådene accelerer hurtigere til 100 km i timen end end Lamborghini Murcielago LP640.

Der er i alt fem afdelinger af verdensmesterskabet, og Danmark er altså blevet vært for én af dem. Også Kaunas i Litauen, Tønsberg i Norge, Ribaduoro i Portugal samt den afsluttende serie i Colombo på Sri-Lanka er værter for afdelinger.

Over 30 kørere

Der forventes at deltage op mod 35 kørere i serien. Den kører som har optjent flest point, efter alle afdelinger, kan kalde sig verdensmester.

Borgmester i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen, fortæller:

- Sidste år prøvede vi for første gang at kombinere Regattaen med motorsport, da vi havde besøg af P1 Powerboats. Det var en stor succes såvel publikumsmæssigt som sportsligt, udtaler Thomas Kastrup-Larsen.

Stolte traditioner

Anders Bak Rasmussen er tidligere Nordisk Mester i F2 klassen, og promoter for den sportslige afvikling af F2 afdelingen. 

- Limfjorden og Aalborg er de perfekte rammer for racerbådsløb, og der venter publikum en fantastisk oplevelse, når mere end 5000 hestekræfter slippes løs på Limfjorden, udtaler Anders Bak Rasmussen.

Læs mere på aalborgnu.dk.

content-loader
content-loader
content-loader