Gå til hoved-indhold
Til sommer kommer VM i Powerboat Formel 2 til Aalborg, hvor racerbådene skal køre på Limfjorden. Foto: Powerboat Denmark.Kort Nyt
Til sommer kommer VM i Powerboat Formel 2 til Aalborg, hvor racerbådene skal køre på Limfjorden. Foto: Powerboat Denmark.

Kamp om pladserne til VM i Powerboat Formel 2 i Aalborg

Når Aalborg til sommer er vært for VM i Powerboat Formel 2, bliver der kamp om de 20 startpladser, da der nu er over 30 tilmeldte. Racerbådene når en hastighed på cirka 200 kilometer i timen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

15., 16. og 17. juni i år kommer VM for racerbåde til Aalborg Havn. Indtil videre er der tilmeldt 45 deltagere totalt for hele F2 serien og der er mere end 30 forhåndstilmeldte F2 racerbåde til Grand Prixet i Aalborg. Der bliver kamp om de 20 startpladser, oplyser Powerboat Denmark.

Udskilningsrace

Arrangør og chef for racerbådsracet i Aalborg, Anders Bak Rasmussen, udtaler til aalborg:nu:

- Vi har utrolig store forventninger til hele arrangementet og jeg føler selv, at det er noget af en lækkerbisken, som vi kan servere for tilskuerne i juni måned som en del af Aalborg Regatta. Vi forventer, at der stiller et sted mellem 25 og 30 racerbåde til start her i Aalborg, og efter et udskilningsrace reduceres feltet til i alt 20 startende både i selve grandprixet, udtaler han.

Én af fem afdelinger

VM for Formel 2 består af i alt fem afdelinger, hvor der også køres i maj i Kaunas i Litauen, Tønsberg i Norge, i september i Ribadouro i Portugal og endelig i oktober i Colombo i Sri Lanka.

Racerbådskørene skal køre på en cirka 1,9 kilometer lang bane i Limfjorden, og på de lange stræk kommer bådene op på en hastighed på cirka 200 kilometer i timen.

Der bliver masser af larm og sjov drama i Aalborg midt i juni.

content-loader
content-loader
content-loader