Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

AkzoNobel og Sehested sidst i mål i Volvo Ocean Race

Klokken 22.24.45 dansk tid krydsede den sidste VO65'er målstregen i Melbourne. - Det var hårdt mentalt, fortæller Nicolai Sehested.

Af Sara Sulkjær |

Det har været et langt ben for den hollandske AkzoNobel-båd. Først i går aftes lykkedes det den lyseblå Volvo-båd med danske Nicolai Sehested ombord at gå i mål i Melbourne, hele to døgn efter den næstsidste båd.  

En ødelagt masteskinne i det hårde vejr, der ramte VO65'erne i det sydlige ocean, satte AkzoNobel flere hundrede sømil tilbage i feltet. Det resulterede samtidig i, at teamet havnede i et mindre gunstigt vejrsystem. 

Blæsende og koldt

Det var derfor en glad besætning, der kunne gå på land i Melbourne efter 17 dage og 11 timer på vandet. 

Her ventede et lækkert måltid med blandt andet frisk frugt, ligesom sejlerne havde tid til at evaluere det lange ben fra Cape Town:  

- Det var hårdt mentalt. Fysisk var det ikke så slemt, det var blæsende og koldt, men jeg er fra Danmark, så det var ikke noget, jeg ikke havde prøvet før. Men mentalt var det er hårdt ben, fastslår bådkaptajn Nicolai Sehested i videointerviewet øverst i artiklen. 

Fire dage til næste ben

Nu skal masten på land, hvor en ordentligt reparation af masteskinnen er sat i værk, inden Volvo-bådene igen stævner ud på det fjerde om blot fire dage: 

- På et tidspunkt for få dage siden indså vi, at vi ikke ville indhente, så vi opstillede et godt ursystem og sørgede for, at alle fik hvile og afsluttede nogle andre opgaver ombord. Alle er sunde og udhvilede. Vi har det fint, fortæller kaptajn Chris Nicolson til volvooceanrace.com

Det 6000 sømil lange fjerde ben skydes i gang 2. januar og fører sejlerne til Hong Kong. 

Det hollandske team kunne i længere tid se land, men måtte væbne sig med tålmodighed i den lette vind. Foto: Thierry Martinez / Team AkzoNobel

content-loader
content-loader
content-loader