Gå til hoved-indhold
Franske Dufour havde sidste år flere både med på udstillingen. Foto: Hanseboot / FacebookKort Nyt
Franske Dufour havde sidste år flere både med på udstillingen. Foto: Hanseboot / Facebook

Danboat-formand: Hanseboot har været værdiløs de sidste år

Det får ikke konsekvenser for bådebranchen, at Hanseboot fra 2018 trækker stikket, mener Jan Hansen fra Danboat. Men Nordship Yachts ved Kolding ærgrer sig.

Af Sara Sulkjær |

Færre udstillere og færre besøgende. Således har status været efter de sidste Hanseboot-udstillinger i Hamborg, hvor kurven kun er gået én vej; nedad.

Det kommer derfor ikke bag på formand i Danboat, også kendt som Søsportens Brancheforening, Jan Hansen, at udstillingen til oktober bliver den sidste: 

- Den har været værdiløs de sidste år. Det har mere undret mig, at det har taget så lang tid, før den lukkede. At have en udstilling, der konstant står i bakgear holder ikke. Når det er sagt, har jeg stor respekt for, at de selv siger stop, understreger Hansen overfor minbaad.dk. 

Ideelt tidspunkt for værfterne

Udstillerne har de sidste år svigtet Hanseboot for i stedet at søge mod de større bådmesser som Boot i Düsseldorf. En naturlig tendens, mener Jan Hansen. Derfor er det også de færreste, der ærgrer sig over lukningen: 

- Det er ganske få (udstillere, red.), der begræder det. Langt flere glæder sig i stedet over, at man ikke behøver at tage til Hamborg længere. Det har ikke betydning for branchen, men det er selvfølgelig ærgerligt, forklarer formanden. 

Én af de udstillere, der netop begræder lukningen, er Nordship Yachts, der første gang var på messen i 80’erne. Særligt udstillingens tidspunkt i efteråret er ideelt for det danske bådeværft, som dermed kan nå at producere de nye køberes både inden den kommende sæson.Det er svært at nå, hvis kontrakten først skrives på Boot-udstillingen i januar. 

Ishøj får større betydning

Med de færre udstillere på messen har Nordship Yachts desuden kunne trække flere besøgende til netop deres stand. Også besøgende, der normalt ville være gået forbi Nordship-bådene. Ved messen i fjor kastede det sågar flere bådkontrakter af sig: 

- Selvfølgelig har vi diskuteret, om vi skulle tage derhen, da der jo ikke er så mange udstillere og besøgende som tidligere. Men sidste år var en vild udstilling for os, der var enormt mange besøgende på vores både, så for os har det egentlig vist sig at være en fordel, forklarer Silja Sthröder fra Nordship Yachts. 

Som Jan Hansen må også det danske bådeværft dog erkende, at lukningen var et naturligt skridt efter de sidste års faldende udstiller- og besøgstal.

Derfor må Nordship Yachts fremover kigge mod andre udstillinger, som eksempelvis Ancora Boat Show i Neustadt, men også den danske Ishøj-udstilling vil få større betydning, spår Silja Sthröder. 

Fredericia-show kun hvert andet år

En udvidelse af Boat Show i Fredericia, som pt. blot afholdes hvert andet år, kan der dog ikke blive tale om: 

- Nej. Det kan du godt sætte en tyk streg under og tilføje et udråbstegn. En udstilling hvert andet år er, hvad der er kapacitet til, slår Danboat-direktør Jan Hansen fast. En konklusion, som også Nordship Yachts erklærer sig enig i. 

Hanseboot afholdes sidste gang fra 28. oktober til 5. november. Læs mere her

Jan Hansen begræder ikke, at Nordeuropas største bådudstilling lukker næste år.

content-loader
content-loader
content-loader