Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jesper Bank på Hamborg-udstillingen i 2016. Elvstrøm har altid haft en stor stand på messen. Det samme har John Mast, Reese Marin og flere andre danske udstillere. Foto: Troels Lykke

Chok i bådbranchen: Hanseboot-udstilling i Hamborg lukker

Den store udstilling i Hamborg fik færre og færre besøg og udstillede både. Nu lukker udstillingen, der har kørt siden 1961. Flere danske udstillere er ikke glade for lukningen. Opdateret kl. 10.31.

Af Troels Lykke |

Især finanskrisen i 2007 og 2008 var hård ved hanseboot, forklarer Heiko Zimmermann, der er projektchef på udstillingen, der i år kører fra 28. oktober til 5. november for sidste gang. 

Dermed går danske udstillere og danske sejlere fremover glip af den ellers vigtige udstilling, der har fungeret siden 1961.

Hanseboot sov i timen

En af de danske udstillere, Reese Marin fra Aabenraa, der har været med i næsten alle årene på udstillingen, blandt andet med H-både og senere Marex-både, beklager meget lukningen.

- Vi har altid haft stor glæde af at stille Marex-motorbådene ud i Hamborg, som vi også gør i år 2017, så det er med stor beklagelse, vi har modtaget denne kedelige melding. Det er mærkværdigt, at en af Tysklands rigeste byer og et sted med kæmpe sejlsportstraditioner, at udstillingen så lukker. De taber til en udstilling i Düsseldorf, der kun har Rihnen, der løber forbi. Hamborg-messen og byen glemte rettidigt omhu, da de lavede deres store haller lige før finanskrisen, og dermed forsvandt de store både til Düsseldorf-messen, hvor Boot fik fat i de store både og kunder fra Middelhavet, og i dag har et stort internationalt publikum, forklarer Henrik Reese, der sidste år fejrede 40 års udstilling i Hamborg.

Firmaet i Aabenraa har blandt andet udstillet H-både, Granda, Bianca, Dynamic og Nordship.

- Det er da smertefuldt, at det stopper, vi nåede at få 40 års jubilæum med champagne, i år bliver det markeret med gravøl. 

X-Yachts droppede Hanseboot i 2016

Men X-Yachts beklager det næppe. De droppede udstillingen sidste år og satser i stedet på verdens største udstilling Boot, der er i januar hvert år. En udstilling, der måske tog livet at hanseboot.

Flere og flere udstillere svigtede hanseboot, ikke mindst efter finanskrisen i 2007 og 2008, forklarer Heiko Zimmermann:

 

- Trods mange innovative ændringer har vi ikke kunne lokke flere besøgende og flere udstillere til messen, siger Heiko Zimmermann, der nu ser på muligheden for at udstille både i vandet, som man også har gjort det med Ancora Boat Show i Nordtyskland.

Henrik Reese udstiller i Hamborg og giver gravøl. Derefter udstiller han på Boot i Düsseldorf, som han har gjort det de seneste fem år.

content-loader
content-loader
content-loader