Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Taske skal gøre VM mere bæredygtigt

Bæredygtigheden sættes højt ved næste års VM i Aarhus, hvor flere projekter i øjeblikket er i støbeskeen. Se her smart taske til affaldssortering.

Af Sara Sulkjær |

Det er umuligt at rense alle verdens have for plastik. Det siger vist sig selv, men VM-arrangørerne kan til gengæld sikre, at der ikke ryger mere plastik overbord under næste års VM for samtlige olympiske bådklasser i Aarhus.

Til det formål har World Perfect udviklet en taske, som gør affaldssortering til søs legende let. Taskerne var i aktion under testeventen i august, hvor de blev godt modtaget. Det skriver arrangørerne for VM i en pressemeddelelse. 

Ombord på 500-600 både

I videoen øverst i artiklen fortæller Rasmus Hørsted Jensen fra World Perfect mere om taske-projektet. Desuden kommer han ligeledes ind på, hvilke ændringer der arbejdes på efter brugeres feedback til testeventen.

Tasken til affaldssortering er dog blot en prototype. Arrangørerne leder i øjeblikket efter en samarbejdspartner, som deler visionen om et hav, der er fri for plastik og andet affald, og som vil være med til at finansiere projektet.

Sammen skal parterne sikre, at tasken kommer med ombord på de 500-600 trænerbåde under VM – og derefter videre ud i verden. 

Er du interesseret i at støtte projektet, kan Commercial Manager Martin Vrist Christensen kontaktes på cmav@aarhus.dk

content-loader
content-loader
content-loader