Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Hotte Swan 50ere gæster Tuborg Havn

Stopover i Nord Stream Race afvikles til august i Tuborg Havn, som er velegnet til Swan 50 erne med deres store dybgang, hvor de kan ligge ved gæstebroen.

Af Troels Lykke |

De spændende Swan 50ere kommer til København efter starten i Kiel, hvor de bliver et døgn inklusiv overnatning 27. til 28. august, inden de næste dag sejler videre mod Stockholm, hvor KDY’s søsterklub KSSS - Kungliga Svenska Segel Sällskap – vil være vært for det næste stopover.

- Herefter sejler bådene til Helsinki inden de går i mål i St. Petersburg, fortæller KDY-direktør Dan Ibsen til pressen.

Den ene båd skal sejles af en besætning fra Frederikshavn Sejlklub, som vandt Sejlsportsligaen i 2016, og de skal konkurrence mod vinderne af ligaerne i 4 andre lande: Finland. Rusland, Sverige og Tyskland.

- Det bliver samtidig en spædende udfordring for de fem liga-vindende sejlklubber at sejle en stor moderne hightech sejlmaskine som en Swan 50, der er en ”one design” klassen – der er alt andet lige et pænt spring fra J/70 som ligaerne sejle i, til en Swan 50, forklarer Dan Ibsen.

På Tuborg Havn søndag eftermiddag eller aften den 27. august, vil man kunne betragte de flotte hightech SWAN 50 sejlmaskiner.

content-loader
content-loader
content-loader