Gå til hoved-indhold
Club Swan 50 folieret i de nationale farver. PR-fotoKapsejlads
Club Swan 50 folieret i de nationale farver. PR-foto

Nord Stream Race - Liga-hold dyster i ClubSwan 50

Mandag starter 5 liga hold fra 5 nationer i Skovshoved kurs mod Stockholm. Se også tjekket drone-video fra TV2 Lorry med ClubSwan 50ere.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Fem internationale Sejlsportsliga hold, vinderne fra 2016, ankom søndag til Skovshoved i spritnye Club Swan 50 i nationale farver. Danmark, Finland, Sverige, Rusland og Tysklander deltagere, og landene tilbagelægges til dette års Nord Stream Race.

Se video på TV2 Lorry

Stramt program

Mandag formiddag blev der sejlet "in shore" sejladser, med VIP gæster ombord. Kl. 13.00 gik starten så til den længste etape på 450 sømil mod Stockholm.

Dette program gennemføres også når starten går mod Helsinki. Til sidst rammer sejlerne St. Petersborg. Nord Stream Race tager 2 uger.

Styr på logistikken

Vladimir Liubomirov, formand for Sankt Petersborgs Yacht Club og grundlægger af Nord Stream Race, har overladt afviklingen af sejladsen til tyske Konceptverft, som også står bag den tyske liga og champions league. 

På bureauet er der folk nok, og medierne dækkes ind af både tyskere og englændere. En fotograf til stil billeder, en til video og en drone. Egne journalister, og ens sorte Mercedes varevogne, folieret med Nord Stream Race logoer.

En tøjvogn fra Marinepool, der er officiel tøjsponsor for alle holdene. Et service team til bådene, så sejlerne alene er "taskesejlere". Alt i alt, en gigantisk logistisk operation.

10 besætningsmedlemmer

Da et liga hold kun består af 4 mand, og en Club Swan 50 kræver 10 mand, er holdene suppleret op med 5 off shore kræfter plus den professionelle bådsmand.

Bådsmanden skal sikre at hverken båd eller mandskab lider unødig overlast.

Stor overraskelse for dansk besætning

Invitationen var en stor overraskelse for den danske besætning. Chris Houmann, skipper af det danske team fra Frederikshavn Sejlklub siger

- Invitationen gav os lidt af et chok. Vi har aldrig prøvet et koncept som Nord Stream Race, men vi synes det er virkelig stort, så vi er klar til at give de andre hold kamp til stregen., siger Chris Houmann.

 

Der er nok folk til at sørge for de 5 hold. PR-foto

Club Swan 50 ender i St. Petersborg. PR-foto

content-loader
content-loader
content-loader