Gå til hoved-indhold
Rammer man ikke sejlrenden til Asaa Havn, kan det få store konsekvenser. Foto: Sæby RedningsstationHavne
Rammer man ikke sejlrenden til Asaa Havn, kan det få store konsekvenser. Foto: Sæby Redningsstation

Erfaren Asaa-skipper: Sejlerne må være flove

Kritikken af Asaa Havn var stor i sommers, hvor flere både gik på grund i indsejlingen. Skipper Aage Poulsen kritiserer nu sejlernes brok.

Af Sara Sulkjær |

Mens de fleste danskere havde travlt med at klage over det noget tvivlsomme sommervejr og juble over danske fodboldmedaljer, brugte flere sejlere sommeren på at diskutere og - i visse tilfælde - kritisere indsejlingen til Asaa Havn. 

En indsejling, der i flere omgange vakte opsigt, da lystbåde gang på gang gik på grund under anduvning af havnen. 

Udenlandske både kender fyrlinjen

Nu gider skipper Aage Poulsen dog ikke høre mere brok fra de lystsejlere, der i sommerens løb har kritiseret forholdene i Asaa: 

- Jeg har haft fiskekutter hjemmehørende i Asaa og to fragtskibe hjemmehørende her, men jeg har da aldrig brokket mig over, at jeg ikke altid kunne anløbe havnen, forklarer han til nordjyske.dk og tilføjer, at det blot handler om at gå i havn under de rette forhold. 

Ifølge skipperen, der har 54 års sejlerfaring, er det i højere grad lystsejlernes navigationsevner - eller mangel på samme - der er det egentlige problem: 

- De "sejlere", som brokker sig, må føle sig flove over al det brok, når de ser store, udenlandske sejlbåde sejle ind og ud uden problemer. De har jo helt sikkert lært, at man sejler i den oplyste fyrlinje, siger Aage Poulsen.

Forkerte søkort

Dermed erklærer han sig delvis enig i Alfred Hvitveds, havnefoged i Asaa Havn, forklaring om, at de mange grundstødninger beror på forkerte søkort. 

På kortene går tometerkurven nemlig helt inde ved havnens molehoveder, hvilket ikke har været tilfældet i flere år. Dermed er det nødvendigt at følge den oplyste fyrlinje, hvis man vil nå sikkert i havn, forklarer Alfred Hvitved til minbaad.dk.  

Læs mere om Asaa-sagen her

content-loader
content-loader
content-loader