Gå til hoved-indhold
Her ligger Bogense-båden i store problemer fredag aften i Nordjylland. Foto: Sæby RedningsstationKort Nyt
Her ligger Bogense-båden i store problemer fredag aften i Nordjylland. Foto: Sæby Redningsstation

Sejler fik ødelagt båd i Asaa - for lidt vand i sejlrende

Rune Dyrvig og familie fra Bogense fik traumatisk oplevelse, da Contrast 36 gik på grund i indsejling i Asaa syd for Sæby. Ror knækkede af. Se TV2-optagelse. 6 uger baby var om bord.

Af Troels Lykke |

Da Rune Dyrvig og familie fra Bogense forsøgte at sejle ind i Asaa Havn i Nordjylland var sejlrenden så tilsandet og blæsten så stærk, at en Contrast 36 stødte på grund og forliste.

En oplevelse, der stadig sidder i familiemedlemmerne dagen derpå. 

- Jeg er rigtig, rigtig ked af det, siger Rune La Cour Dyrvig til TV2 Nord.

Krængede på meget kort tid

Han fortæller videre.

- På vej ind mod sejlrenden gav det et bump, og vi kunne mærke, at vi var nede og stå på bunden. I løbet af meget kort tid krængede båden voldsomt, men heldigvis var redningsfolk fra Sæby allerede i området for at hjælpe en anden båd fri, fortæller Rune La Cour Dyrvig, der ikke vidste noget om tilsejlingsforholdene ved Asaa, da han tog beslutningen. 

To meter dybt

Ifølge søkortet skulle der være to meter dybt vand at sejle ind på og en Controst 36 stikker 1,87 meter. Men fordi sejlrenden var så tilsandet, endte båden med at miste roret og en del af bundstokkene.

Båden, der nu er på land i den nordjyske havn i Aså vil tidligst være klar i 2018.

Se TV2-reportage her

Viktor på 6 uger lå i lift

På facebook Tursejlads og sejlsport, forklarer 39-årige Rune La Cour Dyrvig blandt andet efter episoden.

Først af alt så er familien fysisk uskadt, det er det vigtigste for mig.

Viktor på 6 uger lå i sin lift som vi havde kilet fast mellem en køje og salonbord samt sikret at der ikke var noget det kunne falde ned på ham allerede inden vi sejlede ud. Han sov under grundstødningen og stort set indtil vi nåede Sæby

Han er ok og der er ikke noget at mærke på ham.

Clara på 5 år var blevet noget sø syg og havde ofret lidt fiske føde af et par gange, hun lå nede på dørken på den anden side af saloonbordet. Hun var godt beskyttet af hendes redningsvest med den store krave.

Hendes ord de vi kom ind var " Det var sku en lortetur" hun bander ellers aldrig, og hun sagde at vi skulle hurtigt få lavet båden så vi kunne komme ud og finde nogle nye krappefiskesteder.

Hun har ikke haft nogen anderledes opførsel end hun plejer og leger som normalt. Vi snakker det igennem mange gange da vi godt er klar over at sådanne noget kan sætte nogle spor. Så vi er meget opmærksom på hende.

Hustru er meget psykisk påvirket

Min kone Lone har slået hovedet lidt, og ellers er øm over det hele, hun var også under dæk hele tiden, hvor hun kunne holde øje med ungerne. 

Hun er meget psykisk påvirket da hun ikke kunne et hvad der foregik, og hun tydligt hørte da bundstokkende knækkede samt båden tog lidt vand ind.

content-loader
content-loader
content-loader